Hvis andre får adgang til din virksomheds fortrolige oplysninger, såsom kundelister eller opfindelser, er det en fordel at lave en hemmeligholdelsesaftale. Opret og modtag hemmeligholdelsesaftale hurtigt og nemt med Legal Desk.
Kun 399,-
Ekskl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Hemmeligholdelsesaftale / NDA
Udfyld, modtag og underskriv på 15 minutter
Nem oprettelse
Alle dokumenter samlet ét sted
Digital alt-i-en løsning
Benyttet af mere end 60.000 selvstændige
Legal Desk benyttes af over 230.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 399,- Ekskl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Hemmeligholdelsesaftale / NDA
Udfyld, modtag og underskriv på 15 minutter
Nem oprettelse
Alle dokumenter samlet ét sted
Digital alt-i-en løsning
Benyttet af mere end 60.000 selvstændige
Hemmeligholdelsesaftale er kendt under flere forskellige navne, såsom fortrolighedsaftale eller den engelske forkortelse NDA (Non-Disclosure Agreement). En hemmeligholdelsesaftale beskytter en eller begge parters fortrolige oplysninger, såsom opfindelser, kundeinformationer eller lignende, så de ikke kan offentliggøres og dermed skade indehaveren af oplysningerne. Hvis der er tale om samarbejde med, eller arbejde for, udenlandske parter, er det også muligt at lave en hemmeligholdelsesaftale på engelsk.
Opret og udfyld din hemmeligholdelsesaftale her
En hemmeligholdelsesaftale kan laves som enten en ensidig aftale eller en gensidig aftale. En ensidig fortrolighedserklæring betyder, at det kun er den ene part, der giver adgang til fortrolige oplysninger, og derfor skal beskyttes. En gensidig hemmeligholdelsesaftale betyder, at begge parter giver hinanden adgang til fortrolige oplysninger, hvorefter de begge skal forpligtes til ikke at videregive disse fortrolige oplysninger.
Hemmeligholdelsesaftalen beskytter kun oplysninger, der er fortrolige, og som ikke allerede er offentliggjort. Det betyder, at hemmeligholdelsesaftalen ikke beskytter oplysninger, der er offentligt tilgængelige. Det er derfor heller ikke muligt at “reparere” på en offentlig frigivelse af information ved efterfølgende at udarbejde en hemmeligholdelsesaftale. Når informationerne er spredt til offentligheden, vil oplysningerne ikke længere være fortrolige.
Hemmeligholdelsesaftaler kan bruges i mange forskellige tilfælde, men man ser dem ofte brugt i følgende tilfælde:
Hvis en part overtræder hemmeligholdelsesaftalen og altså deler fortrolige oplysninger med nogen i strid med hemmeligholdelsesaftalen, skal den overtrædende betale erstatning og en konventionalbod for overtrædelsen. En konventionalbod er et fixeret beløb, der betales som kompensation for overtrædelsen. Du kan i hemmeligholdelsesaftalen bestemme, hvor stor en konventionalbod, der skal betales ved overtrædelse.
Når du har lavet hemmeligholdelsesaftalen, skal den underskrives af parterne til aftalen. I kan underskrive med NemID – enkelt og hurtigt – og der er hverken brug for at printe og scanne.
Underskriften gør aftalen gyldig, og der er derfor heller ikke behov for notar eller lignende.