Support har åbent mandag til fredag kl. 10.00 -15.00. | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Enkeltmandsvirksomhed
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Opret enkeltmandsvirksomhed

Opret din enkeltmandsvirksomhed hurtigt og nemt med Legal Desk – vi sørger for alle registreringer. En enkeltmandsvirksomhed giver dig mulighed for at starte en virksomhed hurtigt, fordi der ikke er noget krav om hverken kapitalindskud eller årsregnskab.

Kun 199,-

Ekskl. moms

Spar kr. 4.000,-

Ift. traditionel advokat

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Enkeltmandsvirksomhed

Få dit CVR-nummer nemt og hurtigt

Nem oprettelse

Alle dokumenter samlet ét sted

Inkl. registrering

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 60.000 selvstændige

4.234 anmeldelser

Legal Desk benyttes af over 230.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder
placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder
placeholder placeholder placeholder

4.234 anmeldelser

Kun 199,- Ekskl. moms

Spar kr. 4.000,-

Ift. traditionel advokat

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Enkeltmandsvirksomhed

Få dit CVR-nummer nemt og hurtigt

Nem oprettelse

Alle dokumenter samlet ét sted

Inkl. registrering

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 60.000 selvstændige

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

Vis flere Vis færre

NYHED! Gratis oprettelse af enkeltmandsvirksomhed ved tilmelding til virtuelt kontor

Lige nu kan du oprette din enkeltmandsvirksomhed gratis, når du tilmelder dig virtuelt kontor hos Legal Desk.  

Virtuelt kontor er en fordel, hvis du f.eks. driver virksomhed hjemmefra og gerne vil øge din professionelle troværdighed og beskytte din privatadresse. 

Med et virtuelt kontor undgår du også at skulle håndtere fysisk post til din virksomhed. Den sendes i stedet til din Legal Desk, hvor vi scanner og sender det hele til din email – to gange om ugen. 

Ingen binding eller depositum. 

Tilmeld dig i formularen og spar 199 kr. på oprettelsen af din virksomhed. 

Hvad er en enkeltmandsvirksomhed?

At oprette en enkeltmandsvirksomhed er helt klart den nemmeste og hurtigste vej til livet som selvstændig. Når du opretter en enkeltmandsvirksomhed, vil du eje alle virksomhedens aktiver, ligesom du vil hæfte for al gæld. Derfor hører en enkeltmandsvirksomhed også under kategorien “personligt ejet virksomhed”. Som ejer modtager du et CVR-nummer og kan blive registreret for moms (eller lønsum).

Mange vælger at oprette en enkeltmandsvirksomhed, hvis de ønsker at blive selvstændige. Men før du kaster dig ud i det, bør du sætte sig ind i, hvad det indebærer at være ejer af en enkeltmandsvirksomhed.

Hvem kan oprette en enkeltmandsvirksomhed?

I princippet kan alle oprette en enkeltmandsvirksomhed. Selv hvis du er på SU, kan du oprette en enkeltmandsvirksomhed. Her er der dog nogle skattemæssige aspekter, du skal være opmærksom på.

Hvem kan ikke oprette en enkeltmandsvirksomhed?

Der er dog nogle enkelte undtagelser, hvor det ikke er muligt at oprette en enkeltmandsvirksomhed. Læs mere herunder.

Hvis du har en PMV

Hvis du allerede har en PMV (personligt-ejet mindre virksomhed), kan du som udgangspunkt ikke oprette en ny enkeltmandsvirksomhed. Du skal derimod omlægge din nuværende PMV til en enkeltmandsvirksomhed. Det gør du hos Erhvervsstyrelsen på Virk.dk. I forbindelse med omlæggelsen beholder din virksomhed sit CVR-nummer, og du behøver ikke at betale moms af den omsætning, der har været i virksomheden før omlæggelsen.

Hvis du er på kontanthjælp

Hvis du modtager kontanthjælp fra kommunen eller er arbejdsløs og på anden understøttelse, kan du ikke starte egen virksomhed. Det skyldes, at du overfor både en a-kasse og kommune forventes at stå til rådighed for arbejdsmarkedet for at kunne modtage økonomisk støtte.

Det vil dog i sjældne tilfælde være muligt at opnå en speciel tilladelse, hvis du bor i en frikommune, der deltager i et beskæftigelsesforsøg. Dette er du dog nødt til selv at undersøge – eventuelt ved at kontakte dit lokale jobcenter.

Kun én ejer

I enkeltmandsvirksomheden kan der både ansættes direktører og medarbejdere, men der kan altid kun være én ejer. Hvis du vil starte en virksomhed sammen med andre, bør du derfor i stedet overveje en anden virksomhedsform. Dette kan eksempelvis være et anpartsselskab, hvor det er tilladt at have flere ejere, ligesom at ejerne kan være både privatpersoner eller holdingselskaber.

Ledelsen i en enkeltmandsvirksomhed

Der er ingen direktion eller bestyrelse i en enkeltmandsvirksomhed. Det er alene ejeren, som træffer beslutninger i virksomheden og som er ansvarlig for driften. Hvis andre end ejeren – for eksempel en medarbejder – skal handle på vegne af virksomheden, skal der altid laves en stillingsfuldmagt eller en skriftlig fuldmagt.

Intet krav om kapital

Hvis du ønsker at oprette en virksomhed, men ikke har mulighed for eller lyst til at investere mange penge i virksomheden, kan enkeltmandsvirksomheden være løsningen for dig. Der er nemlig ikke noget krav til stifteren om at skulle investere kapital i enkeltmandsvirksomheden, hvilket derimod er tilfældet ved andre virksomhedstyper.

Hvis du senere vil omdanne din enkeltmandsvirksomhed til et selskab – eksempelvis et anpartsselskab (ApS) – kan du eksempelvis gøre dette ved en skattefri virksomhedsomdannelse. Dette kræver dog assistance fra en revisor, da der skal laves en såkaldt vurderingsberetning. Hvis du allerede nu ved, at du på sigt ønsker at omdanne din enkeltmandsvirksomhed til en anden selskabsform, som eksempelvis et anpartsselskab (ApS), kan det derfor være en god idé at stifte selskabet med det samme for at undgå behovet for revisoren.

Du skal være opmærksom på hæftelsen!

Du skal være opmærksom på, at du som ejer af en enkeltmandsvirksomhed hæfter personligt for virksomhedens forpligtelser. Det betyder, at du hæfter personligt med alle dine personlige ejendele, herunder dit hus, din bil osv. I praksis betyder det, at kreditorer for eksempel kan kræve udlæg i dit hus, hvis din virksomhed ikke kan betale regningen.

Det er derfor vigtigt at overveje, om det er en risiko, du er villig til at løbe. Hvis du vil undgå personlig hæftelse med alle dine ejendele, bør du vælge en anden virksomhedsform som for eksempel ApS.

Ejeren i et ApS eller A/S hæfter kun i et begrænset omfang, da økonomien hos henholdsvis selskab og ejer er adskilt. Dette betyder altså, at du kun hæfter for den kapital, selskabet stiftes med. Nogle enkeltmandsvirksomheder kan dog med hjælp fra en revisor blive omfattet af det, der kaldes virksomhedsordningen. Virksomhedsordningen giver nogle skattemæssige fordele, som du kan læse mere om længere nede.

Revision af enkeltmandsvirksomhed og årsregnskab

Det er ikke noget krav, at der i enkeltmandsvirksomheder udarbejdes et årsregnskab, eller at et eventuelt årsregnskab bliver revideret af en revisor. Dog skal der udarbejdes et skatteregnskab for virksomheden, ligesom at det er et lovkrav, at der løbende bogføres i overensstemmelse med bogføringsloven.

Skat og moms i en enkeltmandsvirksomhed

En enkeltmandsvirksomhed skal beskattes på én ud af tre mulige måder. Det er op til ejeren, hvilken en af ordningerne, der skal anvendes:

  1. Personskattereglerne: Indkomst beskattes som personlig indkomst.
  2. Virksomhedsordningen: Renteudgifter kan fratrækkes i den personlige indkomst og overskuddet opspares i virksomheden mod at betale en foreløbig skat.
  3. Kapitalafkastordningen: Giver nogle af virksomhedsordningens fordele, men er mere enkel.

Du behøver ikke at vælge, hvilken skatteordning du vil anvende, når du opretter din enkeltmandsvirksomhed. Som udgangspunkt benyttes personskattereglerne, og hvis du senere overvejer at skifte til en anden ordning, skal det drøftes med en revisor.

Som hovedregel skal enkeltmandsvirksomheder registreres for moms, og hvis der skal udbetales løn fra virksomheden, skal der registreres for (og betales) A-skat og AM-bidrag. Der kan også være behov for, at virksomheden registreres for import og eksport.

Fordele og ulemper ved en enkeltmandsvirksomhed 

Der er både fordele og ulemper, som du bør sætte dig ind i og overveje grundigt, før du opretter en enkeltmandsvirksomhed:

Fordele

  • Gratis oprettelse af virksomheden 
  • Intet krav om revision af regnskaber
  • Intet krav om indlevering af årsrapport

Ulemper 

  • Du hæfter personligt for virksomhedens forpligtelser
  • Der kan ikke være flere ejere i virksomheden.

Hurtigt i gang med Legal Desk

Når du opretter din enkeltmandsvirksomhed gennem Legal Desk, klarer vi alt papirarbejdet for dig. Det betyder, at vi sender din nye virksomhed til registrering inden for 24 timer fra du indgiver din bestilling. Vi sørger for, at virksomheden bliver registreret for moms, import, eksport mv., hvis du har valgt dette.

Sagsbehandlingen foregår manuelt hos Erhvervsstyrelsen, og du vil normalt modtage dit CVR-nummer og evt. momsregistrering inden for 2-14 dage efter, at vi har sendt virksomheden til registrering. Vi følger selvfølgelig altid sagen helt til dørs.

*Bestillinger på enkeltmandsvirksomheder lagt efter kl. 16 på fredage vil blive behandlet den følgende mandag. Der kan derfor i disse tilfælde være længere behandlingstid.

Kom i gang allerede i dag ved at klikke ‘Opret enkeltmandsvirksomhed nu’ nedenfor. 

Enkeltmandsvirksomhed

Få dit CVR-nummer nemt og hurtigt

Nem oprettelse

Alle dokumenter samlet ét sted

Inkl. registrering

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 60.000 selvstændige

Kun 199,-

Ekskl. moms

Opret enkeltmandsvirksomhed nu

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat