Et selskabsnavn har stor værdi for markedsføring og branding af service og produkter. Det kan dog ske, at du må ændre dit selskabs navn. Her kan du læse, hvilke krav og begrænsninger der er til ændring af selskabsnavn.
Kun 1.199,-
Ekskl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Ændring af selskabsnavn
Lav beslutningsreferat på 10 minutter
Skift selskabsnavn nemt og hurtigt
Udfyld og modtag straks
Inkl. registrering
Digital alt-i-en løsning
Benyttet af mere end 60.000 selvstændige
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 1.199,- Ekskl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Ændring af selskabsnavn
Lav beslutningsreferat på 10 minutter
Skift selskabsnavn nemt og hurtigt
Udfyld og modtag straks
Inkl. registrering
Digital alt-i-en løsning
Benyttet af mere end 60.000 selvstændige
Et selskabsnavn skal indeholde selskabsformen enten som forkortelse (ApS eller A/S), eksempelvis Kagefabrikken ApS, eller skrevet ud som Kagefabrikken Anpartsselskab. Derudover er der ikke andre regler for indholdet af selskabets navn.
Der findes dog en række begrænsninger i forhold til, hvad du kan kalde dit selskab:
Andre måder at kontrollere, om dit selskabsnavn er optaget, er ved at foretage en Google-søgning eller en søgning hos domæneregistranter såsom DK-Hostmaster eller krak.
Ved ændring af selskabsnavn skal du være opmærksom på, at selskabets vedtægter også skal ændres. Selskabets navn skal altid fremgå korrekt af selskabets vedtægter. Når du skal lave en vedtægtsændring, skal der afholdes en generalforsamling for selskabets ejere, hvor ændringen af navnet bliver besluttet.
Det kan enten være en formel fysisk generalforsamling eller en uformel ved en såkaldt skrivebordsgeneralforsamling, hvis alle selskabets ejere er enige om, at det ikke er nødvendigt at indkalde til en formel generalforsamling. Hvis der er uenighed blandt selskabets ejerkreds, bør der indkaldes til en fysisk generalforsamling. På den måde undgår man, at beslutningen efterfølgende kan anfægtes.
Når du skal lave ændringer i selskabets vedtægter, opretter du i praksis blot nye vedtægter. Derfor skal der efter generalforsamlingen udarbejdes nye vedtægter, der indeholder det opdaterede selskabsnavn.
Begge dele kan du oprette nemt og hurtigt med Legal Desk. Vi sørger også for, at ændringerne registreres hos Erhvervsstyrelsen:
Et binavn er et sekundært navn for selskabet, som bliver benyttet til at forhindre andre selskaber i at gøre brug af navnet. Det bliver især benyttet, hvis selskabet driver forretning under flere navne eller brands. Her kan du se flere eksempler på brug af binavne:
Hvis en virksomhed også tilbyder services/produkter, der ikke umiddelbart er en del af den primære drift. Eksempelvis Sørens Slagter ApS, hvis registrerede binavn er Sørens Catering ApS.
Hvis en virksomhed i fremtiden forventer at skulle bruge et specifikt navn eller vil undgå at konkurrenter bruger navne, som kan minde om virksomhedens navn.
Hvis en virksomhed har afdelinger i forskellige byer, hvor man ønsker at bruge bynavnet som en del af virksomhedens navn. Eksempelvis Spisehuset Ap, som har restauranter i København og Aarhus. Binavnene bliver dermed Spisehuset København ApS og Spisehuset Aarhus ApS.
Hvis en virksomhed ønsker at ramme flere målgrupper. Eksempelvis Kashmir ApS, et eksklusivt tøjmærke, som også ønsker at lave tøj til billigere priser. Her ville de kunne anvende Kashmir Youth ApS som binavn.
Det er en god idé at registrere det gamle selskabsnavn som binavn, når du ændrer navnet. På den måde sikrer du, at der ikke er andre selskaber, som gør brug af navnet efterfølgende. Dermed undgår du, at andre selskaber udnytter den goodwill og brandværdi, som din virksomhed tidligere har opbygget.
Erhvervsstyrelsen tager 1.000 kroner per binavn, hvis der skal registreres mere end fem binavne. Derfor kan du med Legal Desk kun tilføje op til fem binavne.
Når det pågældende selskab har ændret navn, er det vigtigt at opdatere alle selskabets forretningsdokumenter, eksempelvis kontrakter, fakturaer og prislister. På hjemmesiden er det vigtigt at opdatere domænenavnet og andre forretningsmæssige oplysninger, som henvender sig til offentligheden.
Det kræver en beslutning på en generalforsamling og en opdatering af selskabets vedtægter. Endelig skal ændringen registreres hos Erhvervsstyrelsen.
Navneændringen skal registreres hos Erhvervsstyrelsen - dette kan du gøre på Virk.dk. Derudover er det også vigtigt at opdatere selskabets forretningsdokumenter og hjemmeside, hvis selskabsnavnet står der.
Nej, CVR-nummeret forbliver det samme.
Du kan ikke kalde dit selskab for hvad som helst. Kravene er følgende:
Du kan søge i CVR-registret for at sikre, at navnet ikke er optaget.
Et binavn er et sekundært navn for selskabet. Det bliver især brugt, hvis selskabet driver forretning under flere navne eller brands.
Selskabets vedtægter ændres i praksis på samme måde som at oprette nye vedtægter. Efter en generalforsamling, hvor ændringerne er blevet besluttet, skal der derfor udarbejdes nye vedtægter som inkluderer det nye selskabsnavn.