Et generalforsamlingsreferat er en præcis gengivelse af de vigtigste punkter, som er blevet gennemgået under en generalforsamling. Men hvem udarbejder generalforsamlingsreferatet? Og hvilke krav stilles der til et generalforsamlingsreferat? Få svarene her og husk du nemt kan udarbejde et generalforsamlingsreferat med Legal Desk.
Kun 1.199,-
Ekskl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Beslutningsreferat
Lav beslutningsreferat på 10 minutter
Udfyld og modtag straks
Alle dokumenter samlet ét sted
Inkl. registrering
Digital alt-i-en løsning
Benyttet af mere end 60.000 selvstændige
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 1.199,- Ekskl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Beslutningsreferat
Lav beslutningsreferat på 10 minutter
Udfyld og modtag straks
Alle dokumenter samlet ét sted
Inkl. registrering
Digital alt-i-en løsning
Benyttet af mere end 60.000 selvstændige
Et generalforsamlingsreferat er et referat over de væsentligste punkter, som er blevet drøftet under en generalforsamling. Generalforsamlinger afholdes typisk af foreninger og selskaber, der forud for afholdelsen formentlig har udarbejdet og udsendt en dagsorden til deltagerne.
Det første punkt på dagsordenen er som regel valg af dirigent, hvor personen, der skal være ordstyrer under generalforsamlingen, bliver udpeget. Det er også dirigenten, der plejer at udarbejde referatet, men det er også muligt at vælge en referent blandt de øvrige deltagere, der påtager sig opgaven. For at generalforsamlingsreferatet bliver gyldigt, skal det dog altid underskrives af dirigenten.
Du kan først og fremmest bruge et generalforsamlingsreferat til at danne dig et overblik over de vigtigste ting, der blev drøftet under generalforsamlingen. Referatet kan blandt andet læses af de personer, der ikke havde mulighed for at deltage i generalforsamlingen, men som alligevel har en interesse i at vide, hvordan mødet er forløbet.
Det er et lovmæssigt krav, at selskaber udarbejder generalforsamlingsreferater af den årlige ordinære generalforsamling. Hvis der er tale om en ordinær generalforsamling, som er blevet afholdt af et kapitalselskab, herunder et aktieselskab eller anpartsselskab, så er det afgørende, at der bliver udarbejdet et generalforsamlingsreferat. Det skyldes, at generalforsamlingsreferatet skal sendes til Erhvervsstyrelsen senest 5 måneder efter afslutningen af regnskabsåret for, at den forudgående årsrapport kan blive godkendt. Generalforsamlingsreferatet skal også sendes til Erhvervsstyrelsen, hvis der er sket øvrige ændringer under generalforsamlingen, f.eks. fravalg af revision.
Lav nemt et generalforsamlingsreferat til ordinær generalforsamling med Legal Desk her
Generalforsamlingsreferatets indhold afhænger af, hvilke punkter, der er blevet gennemgået under generalforsamlingen. Som hovedregel bør referatet knytte nogle bemærkninger til alle de punkter, der står på dagsordenen, da forløbet af generalforsamlingen formentlig har fulgt dagsordenen. En typisk dagsorden for en ordinær generalforsamling er følgende:
Valg af dirigent
Bestyrelsens beretning
Godkendelse af årsrapporten
Godkendelse af det reviderede regnskab
Forelæggelse af budget
Forslag
Valg af bestyrelsesmedlemmer
Valg af suppleanter
Valg af revisor
Eventuelt andet
Uanset om dit selskab skal ændre navn, oprette bestyrelse eller have nye vedtægter, kan du nemt og hurtigt foretage ændringen med Legal Desk. Vi har samlet det hele i én formular, så du frit kan vælge, hvilke selskabsændringer, du vil gennemføre – prisen er den samme, uanset hvor mange ændringer, du vælger at gennemføre på én gang.
Vælg frit mellem følgende selskabsændringer:
Når du har betalt og modtaget dine dokumenter, sørger vi for at registrere ændringerne hos Erhvervsstyrelsen inden for ca. 48 timer på hverdage, så snart at beslutningsreferatet er underskrevet.
Et generalforsamlingsreferat er et dokument, der beskriver de beslutninger, der er truffet på selskabets generalforsamling. Referatet skal sikre, at de rigtige personer har truffet de rigtige beslutninger.
Ja, det er lovpligtigt at udarbejde et referat fra generalforsamlingen i et selskab.
Det er typisk dirigentens ansvar at sikre, at der udarbejdes et korrekt referat. Det er også dirigenten, som skal underskrive referatet.
Det afhænger af, hvad der er blevet gennemgået under generalforsamlingen. Referatet bør som udgangspunkt beskrive de beslutninger, som blev taget, og dirigentens underskrift. Typisk vil følgende punkter fremgå af referatet for en ordinær generalforsamling:
Referatet fungerer som dokumentation for beslutninger, der er taget på generalforsamlingen, og bruges ofte til registrering hos Erhvervsstyrelsen.
Internt i selskabet kan den også bruges til at danne et overblik over forsamlingen og give personer, som ikke kunne deltage, mulighed for at læse om forløbet.
Referatet skal udarbejdes umiddelbart efter generalforsamlingen for at sikre korrekt dokumentation.
Ja, referatet skal som udgangspunkt underskrives af dirigenten og i visse tilfælde andre deltagere.
Et referat, som dokumenterer væsentlige ændringer i selskabet, skal registreres hos Erhvervsstyrelsen. Ved ordinære generalforsamlinger skal referatet sendes til Erhvervsstyrelsen senest fem måneder efter afslutningen af regnskabsåret for, at den forudgående årsrapport kan blive godkendt.