En deadlock klausul bruges til at løse konflikter i et selskab, der har to ejere, som ejer lige meget hver. Deadlock-klausuler kan sættes sammen på forskellige måder, men du kan her læse om, hvordan den er sat sammen i Legal Desks ejeraftale.
Kun 999,-
Ekskl. moms
Spar kr. 10.000,-
Ift. traditionel advokat
15 min.
I reelt tidsforbrug
Ejeraftale
Beskytter ejer og virksomhed
Udfyld og modtag straks
Alle dokumenter samlet ét sted
Digital alt-i-en løsning
Benyttet af mere end 60.000 selvstændige
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 999,-
Ekskl. moms
Spar kr. 10.000,-
Ift. traditionel advokat
15 min.
I reelt tidsforbrug
Ejeraftale
Beskytter ejer og virksomhed
Udfyld og modtag straks
Alle dokumenter samlet ét sted
Digital alt-i-en løsning
Benyttet af mere end 60.000 selvstændige
Hvis en virksomhed har to ejere, der ejer lige meget hver (50/50), er der en risiko for, at virksomheden bliver lammet, hvis de bliver uenige om fundamentale forhold i virksomheden, såsom den videre strategi eller lignende. En deadlock-klausul er en bestemmelse i en ejeraftale, der bestemmer, hvad der skal ske, hvis der opstår en sådan konflikt mellem to ligeværdige ejere
Lav nemt og billigt en ejeraftale med deadlock-klausul gennem Legal Desk her.
En deadlock-klausul kan sættes sammen på forskellige måder. I Legal Desks ejeraftale fungerer deadlock-klausulen således, at hvis ejerne bliver uenige om fundamentale forhold, er begge ejere berettiget til at give et tilbud om at købe den anden ejers ejerandele for en given pris.
Den modtagende part kan så vælge enten at acceptere tilbuddet og sælge sine ejerandele til den tilbudte pris eller at købe den andens ejerandele til den tilbudte pris. På denne måde sikrer man et seriøst bud, da man altså selv kan købes ud på samme vilkår.
Eksempel: Søren og Peter ejer hver 50 % af Selskabet ApS. Da de ikke kan blive enige om selskabets strategi, tilbyder Søren at købe Peter ud af Selskabet ApS. Søren tilbyder 40.000 kr. for Peters halvdel af selskabet. Peter synes, at det er en for lav pris, og vælger at købe Søren ud for 40.000 kr. i stedet for at sælge til 40.000 kr.
Hvis ingen af parterne har fremsat et tilbud til den anden inden for en periode på 6 uger, vil enhver af parterne kunne kræve selskabet opløst ved likvidation. Herefter vil selskabet blive opløst og evt. værdier fordelt mellem de to ejere.
Hvad enten der er to ligebyrdige ejere i et selskab eller flere ejere med forskellige andele, bør man altid sørge for, at der bliver lavet en ejeraftale. Ejeraftalen kan sikre, at ejerne aftaler faste rammer for de væsentligste forhold for selskabets drift og beslutningsprocesser. Den regulerer også, hvad der skal ske, hvis en ejer ikke overholder den fælles aftale, hvilket i sidste ende kan medføre, at den misligholdende ejer bliver tvunget til at sælge sin andel af virksomheden.
Her kan du læse mere om ejeraftaler.
Du kan spare helt op til 10.000 kr., når du laver en ejeraftale med deadlock-klausul gennem Legal Desk. Det er ikke alene billigere end advokaten, men også nemmere og hurtigere, fordi du kan klare det hele hjemmefra.
Det eneste, du skal gøre, er at udfylde vores formular, som du påbegynder ved at trykke ‘Lav ejeraftale nu’ nedenfor. Du modtager dine dokumenter, klar til underskrift, så snart du er færdig og har betalt.
En deadlock-klausul er en bestemmelse i en ejeraftale, der løser konflikter mellem to ejere, hvis de ejer lige meget af et selskab (50/50) og er uenige om beslutninger i virksomheden.
En deadlock-klausul bruges, når to ligeværdige ejere i et selskab ikke kan blive enige om fundamentale forhold, og virksomheden dermed risikerer at blive lammet.
En deadlock-klausul kan se ud på mange måder. I Legal Desks ejeraftale giver deadlock-klausulen begge ejere ret til at tilbyde at købe den anden ejer ud til en bestemt pris. Den anden ejer kan enten acceptere tilbuddet eller købe den første ejer ud til samme pris.
Hvis ingen af ejerne fremsætter et tilbud inden for seks uger, kan enhver af parterne kræve selskabet opløst ved likvidation.
En ejeraftale er vigtig, fordi den sætter rammerne for selskabets beslutningsproces og bestemmer, hvad der sker, hvis ejerne ikke kan blive enige.
En misligholdende ejer kan i sidste ende blive tvunget til at sælge sin andel af virksomheden.
Nej, det er ikke nødvendigt. Man kan spare helt op til 10.000 kr. I forhold til den traditionelle advokat ved at lave en ejeraftale med deadlock-klausul gennem Legal Desk.
Ja, det er nemt at lave en ejeraftale med Legal Desk. Du skal blot udfylde en formular online, og du modtager dine dokumenter, klar til underskrift, så snart du er færdig og har betalt.