Regeringen har den 9. april 2019 besluttet at afskaffe iværksætterselskabet som selskabsform. Det betyder, at det ikke længere er muligt at oprette et IVS. Få overblik over dine alternativer her – det er stadig muligt at få gang i den forretning, du drømmer om.
Kun 1.749,-
Ekskl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Selskabsstiftelse
Opret og modtag på 10 minutter
Få CVR inden for 48 timer
Bekræftelse af selskabskapital
Fuld dokumentpakke inkl. ejerbog og vedtægter
Mere end 60.000 selvstændige har valgt Legal Desk
Vi stifter over 30% af landets ApS'er
Ekskl. obligatorisk gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670,-
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 1.749,-
Ekskl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Selskabsstiftelse
Opret og modtag på 10 minutter
Få CVR inden for 48 timer
Bekræftelse af selskabskapital
Fuld dokumentpakke inkl. ejerbog og vedtægter
Mere end 60.000 selvstændige har valgt Legal Desk
Vi stifter over 30% af landets ApS'er
Ekskl. obligatorisk gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670,-
Som iværksætter har du ikke længere mulighed for at oprette et iværksætterselskab. Det skyldes, at selskabsformen blev afskaffet i foråret 2019. Men det skal ikke slå dig ud, hvis du går med iværksætterdrømme. Du kan nemlig fortsat starte din egen virksomhed, dog med en anden selskabsform.
Der findes flere forskellige selskabsformer, som kan være relevante for dig, der skal starte en virksomhed. De to mest nærliggende er dog enkeltmandsvirksomheden, som har lave omkostninger i forbindelse med oprettelse, og ApS’et, som tilbyder samme sikkerhed og forretningsmæssige fordele som IVS’et.
Du kan nemt og hurtigt omdanne dit IVS til ApS med Legal Desk. Vores online formular hjælper dig sikkert igennem hele processen, så du nemt og hurtigt kan komme videre med din virksomhed.
Omdan dit IVS til ApS med Legal Desk her
Anpartsselskabet (ApS) nyder generelt stor tillid og er en anerkendt selskabsform i dansk og internationalt erhvervsliv. Det kan bl.a. være nemmere at søge funding og kapital, når virksomheden er oprettet som et ApS.
En af de primære årsager til den store tillid er, at ApS’er skal oprettes med mindst 20.000 kr. i selskabskapital. Det giver kreditorer en vis sikkerhed, da de ved, at der altid er mindst 20.000 kr. i selskabet.
I forbindelse med afskaffelsen af IVS’et, blev kravet til selskabskapitalen sat ned fra 50.000 kr. til 40.000 kr. – netop for at gøre ApS’et mere tilgængeligt for iværksættere. Fra 2025 sættes kapitalkravet helt ned til 20.000 kr.
At imødekomme kravet om selskabskapital kan dog stadig være en udfordring for en del iværksættere. Ønsker du ikke at investere disse penge i virksomheden, kan du alternativt oprette en enkeltmandsvirksomhed. Du skal dog være opmærksom på, at du som ejer af en enkeltmandsvirksomhed hæfter for alle virksomhedens økonomiske forpligtelser med din privatøkonomi.
I en enkeltmandsvirksomhed stilles der ikke krav om kapitalindskud, hvilket kort fortalt betyder, at du til gengæld hæfter ubegrænset og personligt for alle virksomhedens forpligtelser. Det betyder, at eventuelle kreditorer kan gøre udlæg i dine personlige ejendele såsom bil og hus. Det kan derfor være risikofyldt at vælge denne selskabsform, da det er en god idé at adskille din private økonomi fra din virksomheds økonomi.
Modsat enkeltmandsvirksomheden, så hæfter du i et ApS kun for de penge, du har investeret i selskabet. Som ejer af et ApS, beskyttes du altså af det, der kaldes begrænset hæftelse. Det betyder, at eventuelle kreditorer kun kan gøre udlæg i den kapital, virksomheden indeholder – du risikerer altså ikke din private formue og dine ejendele.
Derudover er der også en række skattemæssige fordele ved at vælge et ApS. Du bliver nemlig ikke personligt beskattet i et ApS, når din virksomhed får overskud. Derimod skal du kun betale selskabsskat af overskuddet. I enkeltmandsvirksomheder bliver du beskattet personligt (dvs. med en væsentligt højere trækprocent), fordi enhver indtægt i virksomheden betragtes som din personlige indtægt.
Desuden kan du vælge at have flere ejere i et ApS, hvilket ikke er en mulighed i en enkeltmandsvirksomhed. Hvis du f.eks. ønsker at starte en virksomhed sammen med andre, skal du derfor oprette et ApS. Hvis du ønsker holdingstruktur, skal du også vælge ApS’et, da ejerne i et ApS både kan udgøres af privatpersoner og andre selskaber. Holdingstruktur giver blandt andet en væsentlig lavere beskatning af dit udbytte.
OBS. Du skal ikke foretage dig noget for at få virksomhedstjekket. Det sker automatisk, når du køber et erhvervsprodukt hos Legal Desk.
Regeringen besluttede den 9. april 2019 at afskaffe iværksætterselskabet (IVS) som selskabsform. Beslutningen blev truffet for at mindske risikoen for misbrug, da IVS gjorde det muligt at stifte selskaber med en meget lav selskabskapital på 1 kr., hvilket medførte problemer med svig og konkursrytteri.
Da IVS ikke længere kan oprettes, er de mest oplagte alternativer:
Hvis du allerede har et IVS, skal du omregistrere det til et ApS. Dette kan gøres via Legal Desk, som hjælper dig med at omdanne dit IVS til ApS nemt og hurtigt – læs mere her.
ApS kræver en startkapital på 20.000 kr., hvilket kan være en udfordring for nogle iværksættere. Hvis du ikke ønsker at investere denne kapital, kan en enkeltmandsvirksomhed være en mulighed, men du skal være opmærksom på, at du hæfter personligt for virksomhedens gæld.
Ja, et ApS kan have flere ejere, hvilket gør det muligt at drive virksomhed sammen med andre. Dette er ikke muligt i en enkeltmandsvirksomhed.
Et ApS kan ejes af et holdingselskab, hvilket kan give skattemæssige fordele, især ved udbetaling af udbytte. Hvis du planlægger at trække overskud ud af virksomheden på en skatteoptimeret måde, kan en holdingstruktur være en fordel.
Du kan nemt omregistrere dit IVS til ApS gennem en digital proces. Dette kræver en opdatering af selskabsdokumenterne samt en registrering hos Erhvervsstyrelsen. Legal Desk tilbyder en hurtig og enkel løsning til omregistrering af IVS til ApS – læs mere her.