Support har åbent mandag til fredag kl. 10.00 - 15.00. | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Ægtepagt
Dit produkt oprettes...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Borgerlig vielse

Det er en borgerlig vielse, når I f.eks. bliver gift på rådhuset. Borgerlig vielse er det typiske alternativ til det traditionelle kirkebryllup og kan tage blot 15 minutter – det ændrer dog ikke på det faktum, at I stadig bliver ægtefolk med dertilhørende juridiske konsekvenser. Læs mere om borgerlig vielse her – og husk ægtepagten også er vigtig, hvis I bliver gift på rådhuset!

Kun 899,-

Inkl. moms

Spar kr. 4.000,-

Ift. traditionel advokat

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur

Ægtepagt

Beskytter både dig selv og din ægtefælle

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Nem oprettelse

Underskriv digitalt

100% tilfredshedsgaranti

Mere end 275.000 tilfredse kunder

100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*

4.446 anmeldelser

Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder
placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder
placeholder placeholder placeholder

4.446 anmeldelser

Kun 899,- Inkl. moms

Spar kr. 4.000,-

Ift. traditionel advokat

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Ægtepagt

Beskytter både dig selv og din ægtefælle

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Nem oprettelse

Underskriv digitalt

100% tilfredshedsgaranti

Mere end 275.000 tilfredse kunder

100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*

Indholdsfortegnelse

Hvad er en borgerlig vielse?

Der er tale om en borgerlig vielse, når vielsen ikke foretages af en præst, men derimod af borgmesteren eller en anden embedsmand, som borgmesteren har bemyndiget til at foretage vielsen.

Hvordan foregår en borgerlig vielse?

En borgerlig vielse foregår som regel på rådhuset, men hvis I ønsker at blive viet et andet sted, f.eks. i en skov eller park, er dette som udgangspunkt også muligt. Hvis I vælger rådhuset, behøver det ikke at være hos den kommune, hvor I har jeres bopæl – I kan nemlig frit vælge, hvilket rådhus I vil vies i. Hvis I holder bryllupsfest et andet sted end jeres bopæl, kan vielsen med fordel ske på et rådhus tættere herpå.

Hvordan får vi en borgerlig vielse?

Før at I kan blive gift, skal nogle få ting være på plads først. I skal for det første udfylde en ægteskabserklæring, hvilket kan gøres på borger.dk. Dette er en erklæring på, at I begge gerne vil indgå i et ægteskab og kræver, at I begge underskriver med jeres NemID. Samtidig med, at I udfylder ægteskabserklæringen, kan I også vælge at foretage en eventuel navneændring på den ønskede dato for jeres vielse, og i hvilken kommune dette skal ske.

Når I har udfyldt ægteskabserklæringen, udstedes der en prøvelsesattest som bekræfter, at I opfylder betingelserne for lovligt at kunne indgå ægteskab i Danmark. Opfylder I ikke disse betingelser, kan I ikke få en prøvelsesattest. Udover prøvelsesattesten, sender kommunen også et brev med tidspunktet for vielsen og andre nødvendige oplysninger herom.

Prøvelsesattesten må højst være fire måneder gammel på jeres bryllupsdag – ellers er den ikke længere gyldig. Denne attest skal desuden medbringes fysisk, hvis I ønsker at blive viet andetsteds end på rådhuset. Hvis I vil vies i en anden kommune, er det også altid en god ide, hvis I sender jeres prøvelsesattest til denne kommune.

Du kan læse mere om, hvordan man bliver gift her

Kræver en borgerlig vielse vidner?

En borgerlig vielse kræver, at I medbringer mindst to vidner. Hvis I ikke selv ønsker eller er i stand til at medbringe to vidner, skal I kontakte den pågældende kommune, som så vil sørge for dette. Det er nemlig uden betydning, hvem de to vidner er. Når vielsen er overstået, modtager I en vielsesattest og kan nu kalde jer for ægtefolk.

 

Hvad koster en borgerlig vielse?

Det koster ikke noget at blive gift på rådhuset. I skal ikke betale noget til hverken kommunen, borgmesteren eller den person, som ender med at stå for vielsen. Udenlandske par skal dog betale et gebyr på 1.650 kr. for udarbejdelsen af ægteskabserklæring og prøvelsesattest – det samme gebyr vil også skulle betales ved kirkebryllup. Du kan læse mere om prøvelsesattesten og betingelserne for at blive gift på familieretshuset.dk.

Husk ægtepagten!

Uanset om I vælger et kirkebryllup eller en borgerlig vielse, så har det samme indvirkning på jeres økonomiske forhold. Jeres respektive formuer slås sammen til formuefællesskab som betyder, at jeres ejendele og værdier deles ligeligt imellem jer i tilfælde af skilsmisse eller død.

Dette kan dog undgås ved, at I laver en ægtepagt. Med en ægtepagt kan I vælge, at jeres respektive formuer ikke slås sammen i tilfælde af skilsmisse eller død, men derimod holdes adskilt, hvis dette skulle ske.

Vi anbefaler derfor, at I laver en ægtepagt med enten fuldstændig særeje eller kombinationssæreje, så I sikrer hinanden. Ægtepagten har næsten ingen betydning, når I er gift, men hvis noget går galt undervejs, bliver det pludselig et af de vigtigste dokumenter, I har. Læs mere om de to typer af ægtepagter herunder eller klik ‘Lav ægtepagt nu’ nederst på siden for at gå i gang med det samme!

Læs mere om ægtepagt med fuldstændig særeje her.

Læs mere om ægtepagt med kombinationssæreje her.

 

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

Ægtepagt

Beskytter både dig selv og din ægtefælle

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Nem oprettelse

Underskriv digitalt

100% tilfredshedsgaranti

Mere end 275.000 tilfredse kunder

Kun 899,-

Inkl. moms

Lav ægtepagt nu

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat