Hvis du ejer eller er medejer af en virksomhed, kan det være en god idé at oprette en ægtepagt, der gør dine ejerandele i virksomheden til dit særeje. Dette er specielt en fordel, hvis der er flere ejere i virksomheden. Læs mere om, hvorfor det er en fordel her og lav nemt en ægtepagt med Legal Desk.
Kun 899,-
Inkl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur
Ægtepagt
Beskytter både dig selv og din ægtefælle
Få styr på papirarbejdet på 10 minutter
Nem oprettelse
Underskriv digitalt
100% tilfredshedsgaranti
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 899,- Inkl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Ægtepagt
Beskytter både dig selv og din ægtefælle
Få styr på papirarbejdet på 10 minutter
Nem oprettelse
Underskriv digitalt
100% tilfredshedsgaranti
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Når du gifter dig, får du automatisk formuefællesskab med din ægtefælle, hvis I ikke aktivt aftaler andet. Formuefællesskab er også kendt som delingsformue eller fælleseje og betyder, at din formue (alle dine ejendele, undtagen eventuel gæld) skal deles mellem dig og din ægtefælle i tilfælde af separation, skilsmisse eller død. Du kan læse mere om konsekvenser af formuefællesskab i vores artikel om formuefællesskab.
Eksempel: Mikkel er medejer af HighTech ApS og er gift med Charlotte. HighTech ApS har en værdi på 1.500.000 kr. Herudover har Mikkel en formue på 800.000 kr., mens Charlotte har en formue på 700.000 kr. Ved skilsmisse vil den samlede fælles formue udgøre 3.000.000 kr. og hver ægtefælle skal således udtage 1.500.000 kr. Det betyder, at Mikkel skal give 800.000 kr. til Charlotte.
Hvis din personlige formue primært er udgjort af din virksomhed, bliver du altså nødt til at betale halvdelen af din virksomheds værdi til din ægtefælle i tilfælde af skilsmisse eller død. Mange har oftest ikke råd til at betale dette.
Du kan fravælge formuefællesskab ved at lave en ægtepagt med Legal Desk her.
Hvis du ikke har råd til at betale halvdelen af virksomhedens værdi til din ægtefælle, bliver du nødt til enten, at undersøge om du kan optage et lån, eller sælge nogle, eller alle dine ejerandele i virksomheden. På den måde kan du betale halvdelen af værdien til din ægtefælle. Hvis ikke det er muligt må du give halvdelen af dine ejerandele til din ægtefælle.
Hvis din ægtefælle får halvdelen af ejerandelene, betyder det, at ægtefællen bliver medejer af virksomheden. Ægtefællen får indflydelse på de beslutninger, der skal træffes i virksomheden, og kan måske kræve at sidde i ledelsen. Det betyder, at I som fraskilte ikke har de bedste vilkår for at komme videre i livet, og ledelsen af virksomheden kan blive udfordrende.
Eksempel: Mikkel har altså valget mellem at sælge en del af HighTech ApS og herefter give halvdelen af købesummen til Charlotte, eller give Charlotte halvdelen af hans anparter i HighTech ApS.
Du kan undgå denne problemstilling ved at oprette en ægtepagt om særeje. Særeje skal ikke deles i tilfælde af separation, skilsmisse eller død. Hvis virksomheden er særeje, kan du altså undgå, at skulle dele værdien af virksomheden med din ægtefælle, hvis I bliver skilt.
Eksempel: Mikkel er ejer af HighTech ApS og er gift med Charlotte. HighTech ApS har en værdi på 1.500.000 kr., men er omfattet af en ægtepagt. Herudover har Mikkel en formue på 800.000 kr., mens Charlotte har en formue på 700.000 kr. Ved skilsmisse vil den samlede fælles formue udgøre 1.500.000 kr. og hver ægtefælle skal således udtage 750.000 kr. Det betyder, at Mikkel skal give 50.000 kr. til Charlotte.
Du kan vælge, at ægtepagten skal omfatte alle aktiver eller kun ejerandelene i virksomheden. I eksemplet ovenfor er kun ejerandelene omfattet af ægtepagten. Du kan her læse mere om vores ægtepagt om fuldstændigt særeje.
Det tager heldigvis ikke lang tid at oprette en ægtepagt, hvis du og din ægtefælle benytter Legal Desk. Ikke alene kan I gøre det hele hjemmefra, når I har tid, men det koster jer også en brøkdel af, hvad advokaten tager for samme ydelse.
Udfyld blot vores formular, betal og modtag straks dokumentet – klar til underskrift med NemID. Du kan læse mere om, hvordan en ægtepagt kan strikkes sammen her eller gå direkte i gang med formularen ved at trykke ‘Lav ægtepagt nu’ nedenfor.