15. januar 2025
Et væddemål er, når nogen vædder med en anden om udfaldet af en begivenhed, og vinderen af væddemålet modtager en på forud aftalt gevinst. Men er det lovligt at indgå væddemål? Og i hvilke tilfælde kræver det en spilletilladelse? Læs med her og få svarene.
Når nogen indgår et væddemål, betyder det som regel, at nogen vædder med en anden om at få ret i, at udfaldet af en begivenhed kommer til at være på en bestemt måde. Der satses typisk penge eller anden form for gevinst på, at udfaldet bliver som forudsagt. Den, der får ret, vinder således den satsede gevinst, mens taberen på punge ud. Det er også muligt at indgå væddemål via forskellige gamblingplatforme, hvor udbyderen skal udlodde en præmie til den, der forudser resultatet af en begivenhed – eksempelvis udfaldet af en fodboldkamp.
Der findes grundlæggende to forskellige former for væddemål:
Det er som udgangspunkt lovligt at indgå væddemål, men det er ikke lovligt at tjene penge på at arrangere væddemål, foruden den fornødne tilladelse fra Spillemyndigheden. Såfremt du ønsker at arrangere et væddemål, hvor der betales en indsats – eksempelvis penge eller lignende – og deltagerne gennem betalingen får mulighed for at vinde en gevinst, skal du indhente en tilladelse hertil fra Spillemyndigheden.
Du kan ansøge om tilladelse til at arrangere væddemål med indsats og gevinst hos Spillemyndigheden. Såfremt du får spilletilladelse, vil den gælde ved både landbaseret og online salg af væddemål i op til fem år ad gangen. Efter udløbet af de fem år skal du ansøge om spilletilladelsen på ny, hvis du fortsat ønsker at arrangere de pågældende væddemål.
I forbindelse med ansøgningen om en spilletilladelse, skal du betale et ansøgningsgebyr på 327.500 kr. (2025). Såfremt du ansøger om spilletilladelse til, at udbyde væddemål og onlinekasino, så udgør det samlede ansøgningsgebyr 458.500 kr. (2025). Gebyret skal indbetales senest samtidig med ansøgningens indgivelse.