Der er kommet nye regler om fremtidsfuldmagter, som blandt andet omhandler nye krav til dokumentets oprettelse, samt hvordan og hvornår dokumentet træder i kraft. Med Legal Desk kan du nemt og sikkert oprette en fremtidsfuldmagt, der lever op til disse nye regler.
Kun 179,-
Inkl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 min.
I reelt tidsforbrug
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur
Fremtidsfuldmagt
Vi laver +4.000 fremtidsfuldmagter om året – og vi kan også hjælpe dig
Udfyld og modtag straks
Skræddersyet til dine behov
Vi kan hjælpe med registrering
Mere end 275.000 tilfredse kunder
Vi hjælper dig hele vejen
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 179,-
Inkl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 min.
I reelt tidsforbrug
Fremtidsfuldmagt
Vi laver +4.000 fremtidsfuldmagter om året – og vi kan også hjælpe dig
Udfyld og modtag straks
Skræddersyet til dine behov
Vi kan hjælpe med registrering
Mere end 275.000 tilfredse kunder
Vi hjælper dig hele vejen
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
En fremtidsfuldmagt er en særlig type af fuldmagt, der adskiller sig fra en almindelig fuldmagt, fordi den først træder i kraft, når eller hvis fuldmagtsgiveren (den der udsteder fuldmagten) ikke længere er i stand til at tage vare på sine personlige og økonomiske forhold, eksempelvis grundet demens, alderdom eller anden sygdom. Den eller de, der modtager fuldmagten (fuldmægtigen(e)) kan med en fremtidsfuldmagt varetage alle interesser for fuldmagtsgiveren, hvis dette bliver aktuelt. På den måde kan fuldmagtsgiveren skabe sikkerhed og tryghed for sin fremtid.
Efter den nye lov og justitsministeriets vejledning skal alle fremtidsfuldmagter registreres digitalt i Fremtidsfuldmagtsregisteret, der er udviklet af det offentlige. Det vil på den måde være muligt for Familieretshuset og domstolene at tilgå fremtidsfuldmagter, uanset om fremtidsfuldmagten er trådt i kraft eller endnu ikke er gældende. Herudover skal fremtidsfuldmagten underskrives foran en notar for at være gyldig.
Med den nye lov om fremtidsfuldmagter er der også kommet helt klare regler for, hvornår og hvordan fremtidsfuldmagten træder i kraft - altså hvornår fuldmægtigene kan handle på vegne af fuldmagtsgiver.
Som noget nyt skal der indgives en anmodning til Familieretshuset for at fremtidsfuldmagten kan træde i kraft. En anmodning kan enten gives af fuldmagtsgiver, af fuldmægtigen eller af fuldmægtigene i forening. Før fuldmægtigen(e) kan indgive anmodningen om ikrafttræden til Familieretshuset, skal det drøftes med fuldmagtsgiver. Hvis fuldmagtsgiveren i den forbindelse modsætter sig ikrafttrædelse af fremtidsfuldmagten, kan anmodningen ikke indgives og fremtidsfuldmagten ikke træde i kraft.
Fuldmægtigen(e) skal herudover underrette fuldmagtsgivers nærmeste pårørende i forbindelse med en anmodning om ikrafttrædelse. Grunden til dette er, at de pårørende skal have mulighed for at gøre indsigelse til Familieretshuset omkring ikrafttrædelsen.
Endelig skal der sammen med anmodningen vedlægges en lægeerklæring, der dokumenterer, at fuldmagtsgiver er kommet i en tilstand, hvor vedkommende ikke længere kan varetage egne interesser - eksempelvis på grund af alzheimers eller lignende. Lægeerklæringen er dog ikke nødvendig, hvis det på anden måde kan bekræftes, at fuldmagtsgiver er i den pågældende tilstand. Derefter skal Familieretshuset afgøre, om fremtidsfuldmagten skal sættes i kraft. Læs mere om, hvornår en fremtidsfuldmagt træder i kraft her.
Når fremtidsfuldmagten sættes i kraft, bliver den offentlig tilgængelig i Personbogen. På den måde kan offentlige myndigheder og private aftaleparter ved et hurtigt opslag i Personbogen sikre sig, at fremtidsfuldmagten er til stede, når den fuldmægtige henvender sig til disse instanser. Denne registrering i Personbogen sikrer dermed, at den fuldmægtige reelt er angivet som fuldmægtig af fuldmagtsgiveren og på den måde kan der undgås misbrug og snyd af fremtidsfuldmagter.
En fremtidsfuldmagt kan laves af alle, uanset om man er syg eller ej, ung eller gammel. Det eneste krav er, at fuldmagtsgiver og den fuldmægtige er myndige. Det overordnede formål med en fremtidsfuldmagt er, at fuldmagtsgiveren sikrer sin fremtid ved:
At give en bestemt person rettigheder til at varetage alle personlige og økonomiske forhold, hvis fuldmagtsgiveren bliver ude af stand til dette
At undgå at blive umyndiggjort, hvis fuldmagtsgiveren ikke længere kan varetage sine egne interesser
At undgå at fuldmagtsgiverens formuer bliver anbragt og forvaltet efter reglerne i Værgemålsloven
At kunne vælge og udarbejde fremtidsfuldmagten mens fuldmagtsgiveren stadig er i stand til dette
At fremtidsfuldmagten først træder i kraft når/hvis fuldmagtsgiveren ikke længere er i stand til at varetage egne interesser
Med Legal Desk kan du nemt og sikkert lave en fremtidsfuldmagt, der medtager alle de forhold en fremtidsfuldmagt bør indeholde og som lever op til gældende lovgivning. Du kan desuden tilvælge, at Legal Desk skal sørge for registering af fuldmagten i fremtidsfuldmagtsregisteret. Det betyder, at du blot skal udfylde formularen, betale for fremtidsfuldmagten, underskrive med MitID og underskrive foran en notar, når den er registreret. Når dette er gjort er din fremtidsfuldmagt gyldigt oprettet og registreret.
Hvis du ikke ønsker, at Legal Desk skal stå for registreringen af fremtidsfuldmagten, skal du blot fravælge det, når du køber din fuldmagt. Herefter kan du selv sørge for registeringen ved at følge denne vejledning.
Hvis du ikke kan underskrive din fremtidsfuldmagt digitalt med MitID, kan du blive fritaget fra dette. Læs mere her.
En fremtidsfuldmagt er en særlig type fuldmagt, hvor du kan vælge, hvem der skal varetage dine personlige og økonomiske forhold, hvis du en dag ikke længere er i stand til at handle fornuftsmæssigt pga. sygdom, alderdom, demens eller lignende.
Fremtidsfuldmagten træder i kraft, når Familieretshuset har godkendt en anmodning om ikrafttræden, og det er dokumenteret, at fuldmagtsgiveren ikke længere kan varetage egne interesser og ikke modsætter sig fremtidsfuldmagten.
Fuldmagtsgiveren, fuldmægtigen eller flere fuldmægtige i forening kan anmode Familieretshuset om, at fremtidsfuldmagten træder i kraft.
Ja, alle fremtidsfuldmagter skal registreres digitalt i Fremtidsfuldmagtsregisteret.
Ved at oprette en fremtidsfuldmagt gennem Legal Desk kan du tilvælge, at vi skal sørge for registering af fuldmagten i fremtidsfuldmagtsregisteret. Det vil sige, at du blot skal udfylde formularen, betale for fremtidsfuldmagten, underskrive med MitID og underskrive foran en notar, når den er registreret.
En fremtidsfuldmagt skal underskrives foran en notar for at være gyldig. Du kan læse mere om, hvordan dette foregår her.
Formålet er at sikre fuldmagtsgiverens fremtid ved at give en bestemt person rettigheder til at varetage personlige og økonomiske forhold, hvis fuldmagtsgiveren ikke længere kan dette. Med en fremtidsfuldmagt har du nemlig mulighed for at vælge en eller flere personer, som du har tillid til.
Alle myndige personer kan lave en fremtidsfuldmagt, uanset alder og helbredstilstand.
Der skal vedlægges en lægeerklæring, der dokumenterer, at fuldmagtsgiver ikke længere kan varetage egne interesser, eller anden bekræftelse af dette.