Hvis du har oprettet en fremtidsfuldmagt og har brug for at aktivere den, skal enten fuldmagtsgiver eller fuldmægtige indgive en anmodning til Familieretshuset. Vi gennemgår i denne artikel alt, du skal vide for at aktivere din fremtidsfuldmagt.
Kun 179,-
Inkl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 min.
I reelt tidsforbrug
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur
Fremtidsfuldmagt
Vi laver +4.000 fremtidsfuldmagter om året – og vi kan også hjælpe dig
Udfyld og modtag straks
Skræddersyet til dine behov
Vi kan hjælpe med registrering
Mere end 275.000 tilfredse kunder
Vi hjælper dig hele vejen
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 179,-
Inkl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 min.
I reelt tidsforbrug
Fremtidsfuldmagt
Vi laver +4.000 fremtidsfuldmagter om året – og vi kan også hjælpe dig
Udfyld og modtag straks
Skræddersyet til dine behov
Vi kan hjælpe med registrering
Mere end 275.000 tilfredse kunder
Vi hjælper dig hele vejen
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Bliver du ramt af alvorlig sygdom eller udsat for en ulykke, er der ikke altid tid til at lave en fuldmagt. Du skaber sikkerhed og tryghed for dig og dine nærmeste ved at oprette en fremtidsfuldmagt. En fremtidsfuldmagt sikrer, at dine interesser bliver varetaget i overensstemmelse med dine ønsker, hvis du ikke selv er i stand til det. Samtidig giver den dine nærmeste mulighed for at handle og hjælpe dig i mest muligt omfang.
Fremtidsfuldmagten kan dog først træde i kraft, når fuldmagtsgiver ikke længere er i stand til at varetage sine egne personlige og økonomiske interesser pga. invaliderende sygdom, alvorligt svækket mentalt helbred eller lignende. Hvis en sådan situation opstår, skal enten fuldmagtsgiver eller fuldmægtige aktivere fremtidsfuldmagten for, at den kan træde i kraft.
Opret din fremtidsfuldmagt med Legal Desk her.
Det er kun fuldmagtsgiveren eller de fuldmægtige, der kan indgive en anmodning om at aktivere fremtidsfuldmagten. Hvis der er to fuldmægtige angivet på fremtidsfuldmagten, skal de indgive anmodningen samen. Aktiveringsprocessen er følgende:
Der skal indgives en anmodning til Familieretshuset.
Nærmeste pårørende skal have besked om, at anmodningen er indgivet. Dette inkluderer fuldmagtsgiveren, hvis vedkommende er i stand til at drøfte, hvorvidt fremtidsfuldmagten skal træde i kraft. De fuldmægtige skal i begge tilfælde afgive en tro- og loveerklæring om, at de har gjort dette.
Der skal vedlægges en lægeerklæring, der beskriver fuldmagtsgiverens helbredsmæssige tilstand. Hvis det er fuldmagtsgiveren selv, der indsender anmodningen, kan dette krav i nogle tilfælde bortfalde, når fuldmagtsgiveren vurderes i stand til at forstå betydningen heraf.
Det er op til Familieretshuset at afgøre, om fremtidsfuldmagten bør træde i kraft. Du kan finde blanketter til anmodning om ikrafttrædelse på Familieretshusets hjemmeside.
Du kan ikke aktivere din fremtidsfuldmagt, hvis den ikke er blevet gjort gyldig efter, at den blev oprettet. En fremtidsfuldmagt, der ikke er blevet gjort gyldig, har nemlig ingen juridisk betydning og kan derfor heller ikke give nogen fuldmagt.
For at gøre fremtidsfuldmagten gyldig, skal den tinglyses og underskrives foran en notar. Der eksisterer altså en anden fremgangsmåde end for almindelige fuldmagter, som blot gøres gyldige ved underskrift af fuldmagtsgiveren.
For at gøre din fremtidsfuldmagt gyldig, skal du igennem følgende tre trin:
Når du opretter en fremtidsfuldmagt hos Legal Desk, skal du starte med at udfylde formularen. I formularen stiller vi dig en række spørgsmål. På baggrund af dine svar, bliver din fremtidsfuldmagt automatisk udformet, og du modtager den straks efter betaling er gennemført.
Hvis du tilvælger registering, når du opretter din fremtidsfuldmagt hos Legal Desk, registerer vi den i Fremtidsfuldmagtsregistret inden for 24 timer. Du får besked, når registreringen er gennemført. Derefter skal du gå ind på tinglysning.dk og underskrive din fremtidsfuldmagt med MitID.
Hvis du ikke har MitID, kan du blive undtaget fra at underskrive digitalt og i stedet underskrive en papirversion hos Familieretshuset (tidligere Statsforvaltningen). Læs mere om hvordan du underskriver uden MitD her.
Hvis du ikke tilvælger, at Legal Desk skal sørge for registrering i Fremtidsfuldmagtsregistret, skal du selv stå for det. Du finder en vejledning til processen her.
Derefter skal fuldmagtsgiveren underskrive fremtidsfuldmagten fysisk foran en notar. En notar er en person, som er ansat ved domstolene, og som har til formål at kontrollere, at fuldmagtsgiveren underskriver uden tvang, og at vedkommende forstår betydningen og omfanget af fremtidsfuldmagten.
For at finde en notar skal du henvende dig til den byret, der ligger tættest på din bopæl. Notaren tager 300 kroner i retsafgift per dokument, der skal underskrives. Når du har underskrevet din fremtidsfuldmagt foran en notar, er den gyldig.
Din fremtidsfuldmagt træder kun i kraft, hvis du på baggrund af en ulykke eller alvorlig sygdom ikke længere selv kan varetage dine interesser. Det er enten dig eller dine nærmeste, som skal anmode Familieretshuset om at sætte fremtidsfuldmagten i kraft.
Du kan læse mere om processen for at underskrive foran en notar her.
Med Legal Desk kan du nemt lave en fremtidsfuldmagt. For at oprette en fremtidsfuldmagt skal du besvare spørgsmålene i vores online formular. Spørgsmålene er de samme, som en advokat ville stille i samme situation. Du kan gå frem og tilbage mellem dine svar, indtil du er tilfreds, og først når du er det, går du til betaling. Så snart betalingen er gennemført, modtager du dit dokument. Husk derefter at aktivere fremtidsfuldmagten på samme måde, som denne vejledning beskriver.
En fremtidsfuldmagt er et juridisk dokument, der giver en eller flere personer (fuldmægtige) lov til at handle på dine vegne, hvis du ikke længere er i stand til det på grund af sygdom, ulykke eller lignende.
Enhver, der er myndig og ved sine fulde fem, kan oprette en fremtidsfuldmagt.
Du kan som udgangspunkt vælge enhver person over 18 år, som du har tillid til. Vedkommende må dog ikke være under værgemål eller have en aktiv fremtidsfuldmagt.
Fremtidsfuldmagten træder først i kraft, når fuldmagtsgiveren ikke længere er i stand til at varetage sine egne interesser, og dette er blevet godkendt af Familieretshuset. I første omgang skal fuldmagtsgiveren eller fuldmægtigen(e) dog anmode Familieretshuset om ikrafttrædelsen.
Enten fuldmagtsgiveren eller fuldmægtigen(e) skal indgive en anmodning til Familieretshuset sammen med en lægeerklæring og give besked til nærmeste pårørende.
Ja, for at være gyldig skal fremtidsfuldmagten tinglyses i Fremtidsfuldmagtsregistret og underskrives foran en notar. Du kan læse mere om, hvordan du underskriver foran en notar her eller længere oppe i denne artikel.
Ja, du har mulighed for at ændre, hvem du ønsker som fuldmægtig, og hvad fuldmagten skal indeholde. Det kan derfor være en god ide at overveje indholdet af din fremtidsfuldmagt med tiden, hvis der sker ændringer i dit liv.
Hvis du ikke har MitID, kan du blive fritaget fra at underskrive digitalt og i stedet underskrive en papirversion hos Familieretshuset.
Du kan nemt og hurtigt oprette en fremtidsfuldmagt online hos Legal Desk, som er 100% juridisk gyldig. Kom i gang ved at udfylde vores online formular, hvor du bliver bedt om at tage stilling til indholdet af din fremtidsfuldmagt. Når du har betalt, modtager du dit dokument, som er klar til at blive registreret og underskrevet.