Support har åbent mandag til fredag kl. 10.00 - 15.00. | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Lejekontrakt
Dit produkt oprettes...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Ny lejelov 2022

Folketinget har vedtaget en ny lejelov, der trådte i kraft den 1. juli 2022. Den nye lejelov har til formål at forenkle lejereglerne ved at sammenskrive den eksisterende lejelov og boligreguleringsloven. Læs her, hvad loven betyder for dig som lejer eller udlejer.

Kun 399,-

Inkl. moms

Spar kr. 2.000,-

Ift. traditionel advokat

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur

Lejekontrakt

Sikrer både lejer og udlejer

Indeholder alle nødvendige punkter

Udfyld og modtag straks

Underskriv digitalt

Alle dokumenter samlet ét sted

Mere end 275.000 tilfredse kunder

100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*

4.446 anmeldelser

Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder
placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder
placeholder placeholder placeholder

4.446 anmeldelser

Kun 399,-

Inkl. moms

Spar kr. 2.000,-

Ift. traditionel advokat

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Lejekontrakt

Sikrer både lejer og udlejer

Indeholder alle nødvendige punkter

Udfyld og modtag straks

Underskriv digitalt

Alle dokumenter samlet ét sted

Mere end 275.000 tilfredse kunder

100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*

Indholdsfortegnelse

Hvad er lejeloven?

Lejeloven indeholder regler, der regulerer forholdet mellem en lejer og en udlejer ved leje eller fremleje af hus, lejlighed eller værelse. Loven gælder med andre ord ikke i almene boliger eller på ubebyggede arealer som eksempelvis landbrugsjord eller bådpladser.

Helt overordnet har lejeloven til formål at beskytte lejeren. Loven siger blandt andet noget om formen på lejekontrakten, opsigelsesregler og de krav en udlejer kan stille, når en lejer fraflytter et lejemål. Lejeloven er rammerne om et lejeforhold, og du forholder dig dermed til lejelovens regler, hvis der er noget, som ikke står i den kontrakt, du har indgået. Du kan dog ikke arbejde uden om lejeloven ved at indføre aftaler i kontrakten, som er i strid med loven.

Hvad ændrer sig i den nye lejelov?

Først og fremmest er det vigtigt at fastslå, at den nye lejelov, som trådte i kraft den 1. juli 2022, ikke medfører de store ændringer i forholdet mellem lejer og udlejer. Formålet har derimod været at modernisere loven og gøre den mere overskuelig for dem, der skal bruge den.

Den nye lejelov indeholder derfor en juridisk sammenskrivning af den gamle lejelov og boligreguleringsloven, så den nye lejelov kun kommer til at indeholde de regler, der direkte vedrører forholdet mellem lejer og udlejer. De regler, der vedrører myndigheder, kan du i stedet finde i den nye “lov om boligforhold”, som også trådte i kraft den 1. juli 2022.

Hvad betyder det for udlejere?

Den nye lejelov gælder for alle, når den træder i kraft. Også for lejekontrakter indgået før denne dato. Derfor er det særligt vigtigt, at du som udlejer har styr på de nye paragrafnumre, da det kan få betydning, hvis du som udlejer skal opkræve husleje, opsige eller ophæve lejeaftalen. Derfor skal alle skabeloner og andre relevante skrivelser opdateres, så de indeholder de nye korrekte paragrafhenvisninger.

Fremlejers vilkår bliver forbedret

Selvom meningen med den nye lov først og fremmest har været at gøre det mere overskueligt, indeholder den dog alligevel enkelte mindre indholdsmæssige ændringer. Særligt stilles fremlejetagere bedre end før.

Størrelsen på den forudbetalte leje må nu ikke længere være højere end den leje, du betaler i opsigelsesperioden. Da fremlejere af enkeltværelser har én måneds opsigelse, må der heller ikke opkræves mere end én måneds forudbetalt husleje ved indflytning. Derudover kan fremlejegiver blive sanktioneret, hvis ikke der er blevet lavet en endelig opgørelse og afregning, inden seks uger efter fremlejeforholdet ophører.

Hvornår skal den nye lejekontrakt anvendes? 

Når en lejeaftale bliver indgået, anvender udlejer i dag typisk Indenrigs- og Boligministeriets standardlejekontrakt, som hedder A9 lejekontrakt (Typeformular A, 9. Udgave). 

I den nye lejelov har alle bestemmelser fået nye paragrafnumre. Den nuværende typeformular (A, 9. Udgave) henviser derfor til forældede paragrafnumre. Der er derfor en overgangsperiode, hvor begge typeformularer kan anvendes, indtil den ældre typeformular (A. 9, udgave) bliver udfaset. 

Det betyder:

  • At udlejer kan og må anvende den nuværende typeformular (Typeformular A, 9. udgave) frem til den 31. december 2022.
  • At udlejer må og kan anvende den nye typeformular (Typeformular A, 10. udgave) fra den 1. september 2022 og frem.
  • At udlejer SKAL anvende den nye typeformular (Typeformular A, 10. udgave) fra den 1. januar 2023.

Udlejere må i perioden fra 1. september 2022 til 31. december 2022 selv bestemme, om de vil anvende Typeformular A, 9. udgave, eller Typeformular A, 10. udgave.

Har du brug for at lave en lejekontrakt?

Hvis du skal udleje en bolig eller et værelse, er det vigtigt med en lejekontrakt – både for dig, der er udlejer, og dig der skal leje boligen. Du kan nemt, hurtigt og billigt lave en lejekontrakt med Legal Desk. Lejekontrakten lever op til lovens krav og tager højde for alle de vigtige vilkår, der bør tages højde for i forbindelse med udlejning af fast ejendom til beboelse.

Lejekontrakt

Sikrer både lejer og udlejer

Indeholder alle nødvendige punkter

Udfyld og modtag straks

Underskriv digitalt

Alle dokumenter samlet ét sted

Mere end 275.000 tilfredse kunder

Kun 399,-

Inkl. moms

Start nu

Spar 2.000,- ift. traditionel advokat

Ofte stillede spørgsmål

.

Hvad er formålet med den nye lejelov?

Hvem gælder den nye lejelov for?

Hvad ændrer sig for lejere?

Hvad ændrer sig for udlejere?