Support har åbent mandag til fredag kl. 10.00 - 15.00.
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

16. januar 2025

Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget, der blev afskaffet per 1. april 2022, var et fradrag, som private boligejere og lejere kunne gøre brug af, hvis de eksempelvis fik udført arbejde af en håndværker. En del af ordningen inkluderede også en række serviceydelser, som stadig er aktuel. Det går under navnet servicefradraget – læs mere her.

Hvad er håndværkerfradrag?

Fradraget blev indført med det formål at mindske brugen af sort arbejdskraft og i stedet få håndværkerne til at udføre arbejdet og betale SKAT. Siden hen blev håndværkerfradraget ændret med særligt fokus på miljøforbedringer, og i dag er det altså afskaffet.

Ordningen gav mulighed for at trække håndværkerens arbejdsløn fra i SKAT, såfremt der var tale om professionelt udført arbejde i hjemmet. Det var kun lønnen, som kunne trækkes fra og dermed ikke materialeomkostningerne.

Se, hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvad kan jeg få fradrag for?

Håndværkerfradraget kan overordnet opdeles i to kategorier:

  • Serviceydelser – dækker rengøring i hjemmet, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde samt snerydning
  • Håndværksydelser – dækker håndværksopgaver med et grønt formål. Dette kan eksempelvis være isolering, nye vinduer, solceller og udskiftning af kloakrør.

Det er i dag kun servicefradraget, der er gældende. Og reglen, om at du kun kan trække lønnen – og ikke materialeomkostninger – fra i SKAT, er fortsat aktuel.

Hvor meget kan jeg trække fra?

Du kan få et fradrag på op til 12.400 kr. (2025) for serviceydelser, og som nævnt gælder fradraget kun for arbejdsløn. Fradraget kan bruges pr. person. Det betyder, at hvis der er flere personer over 18 år i husstanden, kan alle personer benytte deres fradrag. Hver enkelt person skal blot kunne dokumentere, at de har betalt digitalt for arbejdet. Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan dele fradraget, som de vil, uanset hvem der har betalt.

Fra 1. april 2022 er det ikke længere muligt at få fradrag for håndværksydelser.

Hvordan får jeg servicefradrag?

For at gøre brug af servicefradraget skal du selv angive det på SKAT.dk ved at logge på TastSelv med dit MitID.

Du kan læse mere om reglerne for servicefradrag hos SKAT, hvor du også kan se, hvad du helt præcist kan få fradrag for. Læs mere her.