Support har åbent mandag til fredag kl. 10.00 - 15.00.
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

15. januar 2025

Indfødsretsprøven

Indfødsretprøven er en prøve, du skal bestå for at kunne få dansk statsborgerskab. Den består af 45 multiple choice-spørgsmål, der omhandler dansk historie, kultur, politik og aktuelle begivenheder. Prøven bliver afholdt to gange årligt, og du kan tage den ved at tilmelde dig ved et sprogcenter, som afholder prøven. Læs mere om indfødsretsprøven her.

Hvad er indfødsretsprøven?

Hvis du ønsker at få dansk statsborgerskab, er det en betingelse, at du har bestået Indfødsretsprøven af 2021 – også bare kaldt indfødsretsprøven. Prøven indeholder som regel 45 spørgsmål, der omhandler forskellige danske samfundsforhold såsom dansk historie, politik og kultur. For at bestå indfødsretsprøven skal du svare rigtigt på mindst 36 ud af de 45 spørgsmål. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke automatisk får dansk statsborgerskab, blot fordi du har bestået indfødsretsprøven – du skal også kunne opfylde de øvrige betingelser for at få dansk statsborgerskab. 

Praktiske informationer vedrørende indfødsretsprøven

Indfødsretsprøven bliver afholdt to gange årligt – én gang om sommeren og én gang om vinteren. Der bliver ikke afholdt sygeprøver. Det betyder, at du skal tage den næste prøve som afholdes, hvis du på grund af sygdom er forhindret i at deltage i prøven, som du ellers er tilmeldt.

Du kan tilmelde dig prøven i et af de sprogcentre, der afholder prøven. Du skal herefter aflægge prøven ved det sprogcenter, du har tilmeldt dig ved. Tilmeldingen kan ske elektronisk på sprogcentrets hjemmeside eller ved, at du møder fysisk op ved sprogcentret og udfylder en blanket.

Du skal også være opmærksom på, at der skal betales et gebyr på 905 kr. (2025) ved tilmelding til indfødsretsprøven. Gebyret skal betales til det sprogcenter, du har valgt at aflægge prøven ved.

Se, hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen. 

Hvordan forbereder jeg mig til prøven?

Indfødsretsprøven er udformet som en multiple choice-test med 45 spørgsmål, hvor du skal vælge det rigtige svar blandt de oplistede muligheder. Ti af de 45 spørgsmål omhandler aktuelle begivenheder og forhold i dansk samfund, mens de resterende 35 spørgsmål er udarbejdet på baggrund af det på forhånd udleverede læremateriale. Langt størstedelen af spørgsmålene kan du således forberede dig på ved at indlære læsematerialet. De resterende spørgsmål, som omhandler aktuelle begivenheder og forhold i dansk samfund, kan du forberede dig på ved at følge med i nyhederne - her vil vigtige danske begivenheder og forhold formentlig blive omtalt.

Du kan finde lærematerialet til indfødsretsprøven af 2021, samt mere fakta omkring indfødsretsprøven generelt på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside her.