OBS! IVS'et blev afskaffet d. 9. april 2019 og kan derfor ikke længere oprettes. Læs mere om dine muligheder fremadrettet her.
Hvorfor vælge iværksætterselskabet?
Det bedste, du kan gøre som selvstændig er, at være bevidst om de muligheder, krav og risici, der er ved den selskabsform, du vælger. Nedenfor kan du læse om de typiske fordele, krav og risici ved iværksætterselskabet.
Oversigt over selskabstyper:
Fordele og muligheder
-
Iværksætterselskabet kan stiftes for 1 kr.
-
Stiftes selskabet for under 25.000 kr. kan ejeren selv bekræfte selskabskapitalen via egen-erklæring. Egenerklæringen er naturligvis inkluderet i vores stiftelsespakke.
-
Ejere af iværksætterselskabet har begrænset hæftelse. Det betyder, at de kun risikerer den sum, de investerer i selskabet.
-
Iværksætterselskabet kan stiftes alene eller sammen med andre, og vil som selskabstype kunne fungere som både holding- og driftsselskab.
-
Iværksætterselskabet nyder samme sikkerhed som anpartsselskaber, men er langt billigere at stifte.
-
Det er nemt at overdrage ejerandele (anparter) til andre, ligesom det er relativt enkelt at sælge hele selskabet.
-
Kan omdannes til et ApS, når selskabskapitalen er på 40.000 kr.
Se hvordan Legal Desk virker
Krav
-
Hvis iværksætterselskabet har overskud, skal der spares 25% op af det årlige overskud indtil opsparingen er på 40.000 kr. Når opsparingen når 40.000 kr. kan iværksætterselskabet omdannes til et anpartsselskab, hvis det ønskes.
-
Ejerandele (anparter) kan kun overdrages ved kontant betaling, og altså ikke gennem andre aktiver.
-
Der skal udarbejdes årsrapport, som skal indberettes digitalt til Erhvervsstyrelsen.
Risici
-
Som ejer hæfter du for de penge, du skyder i selskabet. Det betyder, at du som minimum risikerer selskabskapitalen, som altså kan være helt ned til 1 kr.
Sådan gør du
Med Legal Desk er der ikke langt fra idé til at være iværksætter. Vi leverer alle de nødvendige selskabsdokumenter: stiftelsesdokument, vedtægter og egenerklæring.
Når du skal stifte dit iværksætterselskab, udfylder du formularen, betaler for dokumenterne, hvorefter du straks modtager stiftelsesdokument, vedtægter og egenerklæring.
Alle selskaber skal registreres hos Erhvervsstyrelsen for at blive gyldige og modtage CVR-nummer. I den forbindelse kræver Erhvervsstyrelsen et registreringsgebyr på 670 kr. uanset hvem der foretager registreringen.
Opret dit iværksætterselskab her
Samlet pris for selskabsstiftelse med registreringsservice: