Når man bliver gift, får man automatisk delingsformue. Delingsformue betyder, at ægtefæller skal dele deres formuer ligeligt, hvis de bliver separeret eller skilt. Vi forklarer her, hvad delingsformue indebærer.
Kun 899,-
Inkl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur
Ægtepagt
Beskytter både dig selv og din ægtefælle
Få styr på papirarbejdet på 10 minutter
Nem oprettelse
Underskriv digitalt
100% tilfredshedsgaranti
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 899,- Inkl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Ægtepagt
Beskytter både dig selv og din ægtefælle
Få styr på papirarbejdet på 10 minutter
Nem oprettelse
Underskriv digitalt
100% tilfredshedsgaranti
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Delingsformue, som tidligere hed formuefællesskab eller fælleseje, træder i kraft, når man som par bliver gift. Delingsformue betyder, at ægtefæller skal dele hver deres formuer ligeligt mellem sig i tilfælde af separation eller skilsmisse. Delingsformue indebærer altså præcist det samme, som da det hed formuefællesskab, det er blot begrebet, der er ændret som led i den nye lov om ægtepars økonomiske forhold. Formålet med denne ændring, er, at ordet ‘delingsformue’ er mere sigende end formuefællesskab, da det direkte oversat betyder at dele formuer. Dermed vil det forhåbentligt skabe mindre forvirring omkring betydningen.
Hvis I som ægtefæller ikke er interesseret i, at skulle dele jeres formuer i tilfælde af separation eller skilsmisse, skal I oprette en ægtepagt med særeje. Der er forskellige særejetyper (fuldstændigt særeje og kombinationssæreje), og I kan tilpasse jeres ægtepagt, så den passer præcist til, hvad I ønsker. Det betyder, at I selv kan vælge, hvor meget og hvad der skal være særeje, og om noget skal indgå i delingsformuen. For at oprette en ægtepagt med særeje kræver det dog enighed, da en ægtepagt skal underskrives af begge ægtefæller, før den bliver gyldig.
For at oprette en ægtepagt skal I afgøre, om I ønsker at få fuldstændigt særeje eller kombinationssæreje. Forskellen på disse to særejetyper, er, at en ægtepagt med fuldstændigt særeje medfører, at I hverken skal dele jeres særeje i tilfælde af separation, skilsmisse eller død (I skal dog være opmærksomme på, at I stadig vil arve efter hinanden). Kombinationssæreje medfører, at jeres særeje ikke skal deles i tilfælde af separation eller skilsmisse, men derimod ved død. Hvad der passer bedst til jeres situation, kan I blive klogere på her.
Når I har afgjort, hvilken type særeje I ønsker, kan I lave jeres ægtepagt gennem Legal Desk, online og nemt. I skal blot besvare en række spørgsmål i en webformular og betale for ægtepagten. På baggrund af jeres svar vil I automatisk modtage jeres ægtepagt, der er klar til at blive underskrevet og tinglyst.