Ægtepagt pris – hvad koster det at få lavet? Prisen for en ægtepagt hos en advokat kan være temmelig høj, alt efter hvad ægtepagten skal omfatte, og hvem advokaten er. Legal Desk tilbyder derfor et værdifuldt alternativ til den traditionelle advokat. Her på siden kan du se priser for ægtepagter, samt en liste over ting, du skal være opmærksom på, hvis du skal benytte en advokat.
Kun 899,-
Inkl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur
Ægtepagt
Beskytter både dig selv og din ægtefælle
Få styr på papirarbejdet på 10 minutter
Nem oprettelse
Underskriv digitalt
Alle dokumenter samlet ét sted
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 899,-
Inkl. moms
Spar kr. 4.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Ægtepagt
Beskytter både dig selv og din ægtefælle
Få styr på papirarbejdet på 10 minutter
Nem oprettelse
Underskriv digitalt
Alle dokumenter samlet ét sted
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
En ægtepagt er en skriftlig aftale mellem ægtefæller, hvor ægtefællerne bestemmer, at de ikke ønsker formuefællesskab. En ægtepagt kan laves både før og efter indgåelsen af ægteskabet, men det anbefales, at du opretter ægtepagten, inden du bliver gift.
Du kan læse mere om, hvad en ægtepagt er, og hvad der er vigtigt at forholde sig til såsom de forskellige typer af særeje her:
Læs mere om ægtepagt med fuldstændigt særeje.
Læs mere om ægtepagt med kombinationssæreje.
Læs mere om ægtepagt med engelsk oversættelse.
Vælger du at oprette en ægtepagt hos en advokat, kan du forvente en højere ægtepagt pris, end hvis du anvender en online løsning. Prisen for en ægtepagt hos en advokat kan variere meget og kommer an på ægtepagtens omfang og advokaten. Normalt vil I dog skulle betale mellem 2.500 til 5.000 kr. for en ægtepagt, når I går til en advokat.
Det kan være en rigtig god idé at indhente pristilbud fra flere advokater, før I vælger, da der kan være mange penge at spare. Når I indhenter pristilbuddet, skal I derudover være opmærksomme på, at tilbuddet bør gælde for hele opgaven – altså udarbejdelse af ægtepagten – og ikke blot advokaternes timetakst.
Hos Legal Desk er vores pris for en ægtepagt 899 kr. for både ægtepagt med fuldstændigt særeje og ægtepagt med kombinationssæreje. En ægtepagt med engelsk oversættelse koster 999 kr. En ægtepagt fra Legal Desk er lige så gyldig som den, I kan få lavet hos en advokat. Legal Desk tilbyder 100 % tilfredshedsgaranti, så I kan altid få jeres penge tilbage, hvis I ikke er tilfredse.
For at jeres ægtepagt bliver gyldig, skal den tinglyses hos Tinglysningsretten. En tinglysning koster 1.850 kr. i offentlig tinglysningsafgift. Afgiften er en fast del af en ægtepagt pris og skal betales, uanset om I får lavet jeres ægtepagt hos en advokat eller hos Legal Desk. I kan læse mere om dette i vores artikel om tinglysningsafgift.
Der er både fordele og ulemper ved at oprette en ægtepagt hos enten en advokat eller online. Hvis I går til en advokat, har I den fordel, at I kan sidde og snakke med advokaten, ligesom advokaten vil tinglyse jeres ægtepagt for jer. Da Legal Desk er en online løsning, har I ikke samme mulighed for personlig dialog, men vi tilbyder tinglysningsservice, så I kan slippe for selv at tinglyse. På den måde klarer vi det hele for jer.
Derudover får I samme juridiske sikring hos Legal Desk, som I ville få hos en advokat, samtidig med at I kan lave ægtepagten i jeres eget tempo derhjemme frem for at skulle booke et møde. Vores formular stiller de samme spørgsmål, som en advokat ville, og I har adgang til relevant information om særeje – skrevet i et forståeligt sprog.
Endelig koster en ægtepagt hos Legal Desk kun en brøkdel af, hvad det koster hos en traditionel advokat. Så hvis I vælger at oprette jeres ægtepagt med Legal Desk, kan I altså få en væsentlig lavere ægtepagt pris med den samme juridiske gyldighed som hos en advokat.
I kan nemt og hurtigt lave en ægtepagt om fuldstændigt særeje eller en ægtepagt om kombinationssæreje med Legal Desk – endda til en lavere ægtepagt pris end hos en advokat. Udfyld webformularen, betal for dokumentet og derefter er ægtepagten klar til at blive underskrevet og tinglyst.
En ægtepagt er en skriftlig aftale mellem ægtefæller, der bestemmer, at de ikke ønsker formuefællesskab. Den kan laves både før og efter indgåelsen af ægteskabet.
For at få særeje skal du og din ægtefælle oprette en ægtepagt om særeje.
Det skyldes, at når du og din partner bliver gift, får i automatisk formuefællesskab. Det betyder, at jeres samlede formue deles ligeligt ved separation, skilsmisse eller død. Med en ægtepagt om særeje kan i stedet bestemme, at hele eller dele af jeres formuer ikke skal deles ligeligt ved ægteskabets ophør.
Hos Legal Desk koster en ægtepagt 899 kr. for både fuldstændigt særeje og kombinationssæreje. En ægtepagt med engelsk oversættelse koster kun 999 kr.
Prisen for Legal Desks ægtepagt er kun en brøkdel af, hvad det koster hos en traditionel advokat. I får samme juridiske sikring hos os, som I ville få hos en advokat, samtidig med at I kan lave ægtepagten i jeres eget tempo derhjemme. Vores formular stiller de samme spørgsmål, som en advokat ville, og I har adgang til relevant information om særeje – skrevet i et forståeligt sprog.
Tinglysningsafgiften er 1.850 kr. og betales til Tinglysningsretten, uanset om du får lavet ægtepagten hos en advokat eller Legal Desk.
Ja, Legal Desk tilbyder tinglysningsservice, så du slipper for selv at tinglyse ægtepagten.
De mest benyttede former for særeje er fuldstændigt særeje og kombinationssæreje. Der findes også skilsmissesæreje, som dog ikke bruges af mange.
Både fuldstændigt særeje og kombinationssæreje deles ikke ved separation eller skilsmisse. Ved dødsfald forholder det sig dog anderledes:
Fuldstændigt særeje: Den førstafdøde ægtefælle skal ikke dele sin formue med længstlevende ægtefælle. Længstlevende skal heller ikke dele sin formue med afdødes arvinger.
Kombinationssæreje: Denne type særeje kan sammensættes på flere måder, men oftest bliver den førstafdøde ægtefælles formue til formuefællesskab. Det betyder, at førstafdøde skal dele sin formue ligeligt med den længstlevende ægtefælle, så 50% af formuen går til længstlevende, og 50% falder i arv (hvor ægtefællen har ret til en vis andel). Den længstlevende ægtefælle beholder sin formue som fuldstændigt særeje, og skal derfor ikke dele sin egen formue.
Ja, en ægtepagt skal altid tinglyses for at være gyldig. Det samme gælder, hvis i en dag ønsker at ændre i ægtepagten – her skal i oprette en ny ægtepagt og tinglyse denne.