Support har åbent mandag til fredag kl. 10.00 - 15.00.
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

18. januar 2023

Købekontrakt

Når du skal foretage et huskøb, skal der udarbejdes en købekontrakt – også kendt som en købsaftale. Købekontrakten beskriver vilkår og betingelser for handlen og er med til at undgå senere misforståelser. Læs mere om købekontrakt og dens indhold her.

Hvad er en købekontrakt?

Købekontrakten blev tidligere betegnet som slutsedlen og i dag bruger de fleste nok udtrykket købsaftale. Grundlæggende er en købekontrakt et juridisk bindende dokument, hvori køber og sælger aftaler vilkårene og betingelserne for handlen. Det er eksempelvis oplysninger om kontantpris, udbetaling, finansiering, overtagelsesdato og andre væsentlige informationer.

Er købekontrakt det samme som et skøde?

Købekontrakten (købsaftalen) og skødet er to forskellige dokumenter, som begge er nødvendige i handler med fast ejendom (andelsboliger undtaget). Købekontrakten skal oprettes forud for skødet, og indeholder alle detaljer om handlen. På baggrund af købsaftalen, udarbejdes skødet, der skal tinglyses i det offentlige tinglysningssystem.

Skødet er det dokument, der tinglyses, og som derfor gøres offentligt tilgængeligt. Det er alene et tinglyst skøde, der kan bevise, hvem der retmæssige ejer en ejendom. Det betyder også, at et skøde kun er juridisk gyldigt, når det er tinglyst.

Læs mere om tinglysning af skøde her

Sådan virker Legal Desk

Fortrydelsesret

Købekontrakten er bindende for køber og sælger, når parterne har underskrevet den. Køber har dog mulighed for at benytte sin fortrydelsesret, som gælder i seks dage efter underskrivelsen af købekontrakten. Fortryder køber, skal der betales 1 % af købesummen til sælger.

Læs mere om fortrydelsesret her.