I nogle tilfælde har man behov for at leje eller fremleje et lejemål ud i en begrænset periode. Her skal man være opmærksom på, at der gælder andre regler end ved leje, der ikke er tidsbegrænset. Med Legal Desk kan du nemt lave en tidsbegrænset lejekontrakt, der tager højde for alle relevante forhold.
Kun 399,-
Inkl. moms
Spar kr. 2.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur
Lejekontrakt
Sikrer både lejer og udlejer
Indeholder alle nødvendige punkter
Udfyld og modtag straks
Underskriv digitalt
100% tilfredshedsgaranti
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 399,- Inkl. moms
Spar kr. 2.000,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Lejekontrakt
Sikrer både lejer og udlejer
Indeholder alle nødvendige punkter
Udfyld og modtag straks
Underskriv digitalt
100% tilfredshedsgaranti
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Med en tidsbegrænset lejekontrakt kan du udleje eller fremleje dit hus, ejerlejlighed eller andelslejlighed i en begrænset periode. Det betyder, at lejekontrakten ophører uden opsigelse, når den aftalte lejeperiode er udløbet.
Udgangspunktet i lejeloven er, at lejeaftaler er ubegrænset, hvilket vil sige, at lejekontrakten normalt løber, indtil lejer eller udlejer opsiger aftalen. Det er dog også muligt at leje sin bolig ud i en tidsbegrænset periode.
Ifølge lejeloven kan udlejer kun udleje et lejemål i en tidsbegrænset periode, hvis udlejer har en særlig grund til dette. Denne begrundelse skal være til stede, når lejeaftalen bliver indgået. Årsagen til tidsbegrænsningen bør være tilstrækkeligt begrundet i lejekontraktens § 11 om særlige vilkår, for at sikre, at udlejer kan bevise begrundelsen i en eventuel fremtidig tvist.
Der er ingen øvre grænse for, hvor lang den tidsbegrænsede periode kan være, men hvis der ikke er en særlig begrundet årsag, som er noteret i § 11, kan Boligretten tilsidesætte den tidsbegrænsede leje. Det kan resultere i, at udlejer ikke kan få retten tilbage til sin bolig, før lejer opsiger lejemålet med det varsel, der følger af lejeloven.
De mest anvendte og accepterede grunde til tidsbegrænset leje er:
Udlejer har en forventning om selv at skulle bo i ejendommen
Udlejer er udstationeret, har studieophold, eller lignende i udlandet
Udlejer rejser rundt på ubestemt tid
Udlejer har et ønske om at sælge boligen senere
Hvis der i ejerforeningen eller andelsboligforeningen er en betingelse om, at der kun må udlejes tidsbegrænset
Det betyder også, at udlejer ikke kan lave tidsbegrænset leje på baggrund af, at han eller hun “vil se lejer an”. Som hovedregel skal udlejer altid undersøge i hvilke tilfælde, man kan udleje tidsbegrænset.
Lav tidsbegrænset lejekontrakt her
Lejer og udlejer kan som udgangspunkt opsige lejekontrakten i den tidsbegrænsede periode, hvis de opfylder de betingelser, der er i lejeloven om opsigelse. Du kan læse mere om vilkårene for opsigelse i vores artikel om opsigelse af lejemål.
Det kan dog i lejekontrakten aftales, at der skal gælde uopsigelighed i enten en del eller hele den tidsbegrænsede lejeperiode. Hvis der er aftalt uopsigelighed, har lejer ikke mulighed for at opsige lejemålet med 3 måneders varsel. Hvis der skal aftales uopsigelighed, er det vigtigt, at det bliver noteret i § 11 i lejekontrakten.
Hvis lejer ikke vil flytte på trods af, at den tidsbegrænsede lejeperiode er udløbet, kan udlejer få hjælp fra fogedretten til at få lejer ud af lejemålet. Men hvis lejer bliver boende i minimum en måned efter at tidsbegrænsningen er udløbet, og udlejer ikke har bedt lejeren om at flytte, fortsætter lejekontrakten som den var uden tidsbegrænsning, og lejer kan blive boende.
Sådan et tilfælde kan blive problematisk for udlejer, da der lige pludselig ikke er nogen tidsbegrænsning, og lejer derfor kan blive boende, indtil lejer opsiger lejemålet. Derfor er det vigtigt, at udlejer aktivt handler, hvis lejer ikke flytter som aftalt i den tidsbegrænsede lejekontrakt.
Hvis den tidsbegrænsede lejeaftale er udløbet, og udlejer og lejer bliver enige om at fortsætte lejeforholdet, er det muligt at forlænge den tidsbegrænsede lejeaftale. Dog anses hver forlængelse af lejekontrakten for en ny tidsbegrænset lejeperiode, hvor betingelserne for at udleje tidsbegrænset på ny skal være til stede.
Det betyder, at forlængelser kan resultere i, at begrundelserne ikke bliver tilstrækkelige, da en ny forlængelse kræver en ny gyldig begrundelse. Man kan altså ikke “bare” lave en lang række af tidsbegrænsede lejekontrakter med lejer for at omgå reglerne om opsigelse i lejeloven. Det vil nemlig kunne medføre, at betingelserne for tidsbegrænset leje ikke er opfyldt, og at lejekontrakten derfor vil løbe uden tidsbegrænsning.
Hvis der er tale om en ejerlejlighed, gælder der dog en særregel. Udlejer skal have boet i lejligheden tidligere, før udlejer kan begrunde en tidsbegrænset leje med, at udlejer selv ønsker at flytte ind i lejligheden, når lejeperioden slutter. Det betyder, at hvis udlejer ikke har boet i lejligheden tidligere, kan hun eller han ikke opsige lejer med denne begrundelse. I dette tilfælde kan boligretten tilsidesætte tidsbegrænsningen, hvilket betyder, at lejer kan blive boende uden tidsbegrænsning.
Med Legal Desk kan du nemt og hurtigt udarbejde en tidsbegrænset lejekontrakt, der tager højde for alle de vigtige forhold, som en lejekontrakt bør indeholde. Legal Desk giver udlejere mulighed for at tage stilling til vigtige forhold, der kan være svære selv at komme i tanke om eller formulere. Samtidig er du sikker på, at den er juridisk gyldig. Helt praktisk skal du blot udfylde formularen, betale for kontrakten, som du straks vil modtage. Herefter skal den blot underskrives af udlejer og lejer.
Du kan nemt underskrive dit dokument online med MitID.