Support har åbent mandag til fredag kl. 10.00 - 15.00. | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Lejekontrakt
Dit produkt oprettes...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Udlejning af lejlighed

Du kan udleje din lejlighed, hvis du ejer den. Der er dog visse ting angående lejemålet, du først skal undersøge. Derudover bør du også gøre dig bekendt med de generelle regler for udlejning. Vi forklarer her, hvad udlejning er, og hvad du skal tage stilling til, inden du udlejer. Du kan også nemt lave lejekontrakten gennem Legal Desk.

Kun 399,-

Inkl. moms

Spar kr. 2.000,-

Ift. traditionel advokat

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur

Lejekontrakt

Sikrer både lejer og udlejer

Indeholder alle nødvendige punkter

Udfyld og modtag straks

Underskriv digitalt

Alle dokumenter samlet ét sted

Mere end 275.000 tilfredse kunder

100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*

4.446 anmeldelser

Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!

placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder
placeholder placeholder placeholder placeholder placeholder
placeholder placeholder placeholder

4.446 anmeldelser

Kun 399,-

Inkl. moms

Spar kr. 2.000,-

Ift. traditionel advokat

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Lejekontrakt

Sikrer både lejer og udlejer

Indeholder alle nødvendige punkter

Udfyld og modtag straks

Underskriv digitalt

Alle dokumenter samlet ét sted

Mere end 275.000 tilfredse kunder

100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*

Indholdsfortegnelse

Hvad er udlejning?

Udlejning er, når du udlejer et lejemål, som du ejer. Dette adskiller sig fra fremleje, der er udlejning af en del eller et helt lejemål, som du ikke ejer. Når du skal udleje et lejemål, kan du og din lejer aftale dele af lejekontrakten på egen hånd. Der findes dog regler i lejeloven, som ikke kan fraviges, hvilket du bør være opmærksom på. Når du udlejer din bolig anbefales det, at du indgår lejeaftalen med lejer skriftligt. En skriftlig aftale er nemmere at forholde sig til ved eventuelle tvister omkring lejeforholdet.

I denne artikel vil vi udelukkende fokusere på reglerne for privat udlejning.

Husk du nemt og billigt kan lave din lejekontrakt med Legal Desk her.

Hvad skal jeg tage stilling til, inden jeg udlejer lejemålet?

Ligger lejemålet i en reguleret eller ureguleret kommune?

Inden du udlejer din bolig, skal du undersøge, hvilke regler i lejeloven der gælder for lejemålet. Der er nemlig forskel på reglerne, alt efter om lejemålet ligger i en reguleret eller ureguleret kommune. Tidligere fandtes reglerne for regulerede kommuner i boligreguleringsloven, men i dag er alle reglerne samlet i lejeloven. Forskellen på reglerne er, at regulerede kommuner giver flere rettigheder til lejere og er derfor mere beskyttende.

Er lejemålet beliggende i en småejendom eller større ejendom?

Du skal nu finde ud af, hvorvidt lejemålet ligger i en småejendom eller større ejendom. En småejendom er en ejendom med 6 eller mindre lejemål, mens en større ejendom er en ejendom med mere end 6 lejemål. Der gælder nemlig forskellige regler for udlejningen af lejemålet alt efter hvilken kategori, det falder inden for. 

Hvilken boligtype er lejemålet?

Afslutningsvis er det vigtigt at undersøge, hvilken boligtype dit lejemål er, da dette også påvirker, hvilke regler der gælder. Lejemålet kan enten være et beboelseslejemål, enkeltværelse eller klubværelse. Det er et beboelseslejemål, når lejemålet har eget køkken og toilet, og et enkeltværelse, når lejemålet er et værelse i din egen bolig. I modsætning til sidstnævnte er det et klubværelse, når værelset ikke er en del af din egen bolig.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

Hvor meget kan jeg opkræve i forudbetalt leje og depositum?

Når du skal udleje din bolig, kan du kræve, at lejer betaler et depositum. Depositummet bruges blandt andet til sikkerhed for, at lejer dækker sine udgifter i forbindelse med istandsættelsen af lejemålet ved fraflytning. Beløbet kan maksimalt svare til tre måneders husleje.

Derudover kan du også kræve, at lejer forudbetaler husleje for op til tre måneder. Denne forudbetalte husleje er sikkerhed for, at lejer vil betale husleje i opsigelsesperioden. Såfremt lejer betaler husleje i opsigelsesperioden, skal du refundere den forudbetalte leje til lejer ved fraflytning. 

Hvordan fastsætter jeg huslejen?

Du og din lejer kan som udgangspunkt selv fastsætte huslejen i lejekontrakten. Det følger dog af lejeloven, at huslejen skal være rimelig. Hermed menes, at huslejens størrelse skal være rimelig i forhold til, hvad det lejede har af værdi for lejer. Du kan finde frem til, hvor meget huslejen skal fastsættes til ved at tjekke huslejen for tilsvarende lejemål vha. eksempelvis boligportaler eller ejendomsmæglere.

Kan jeg tidsbegrænse lejekontrakten?

Lejeloven stiller strenge krav til dine muligheder for at tidsbegrænse en lejekontrakt. Hvis du ønsker at tidsbegrænse en lejekontrakt, skal du have en god grund til det. En eventuel begrundelse for tidsbegrænsning kunne være, at du selv vil benytte lejemålet eller ønsker at sælge det. Hvis lejekontrakten er blevet tidsbegrænset, bliver den også uopsigelig for både dig og lejer frem til udløbet af lejekontrakten. En tidsbegrænset lejekontrakt kan forlænges. 

Hvornår kan jeg opsige en lejekontrakt?

Hvis lejekontrakten ikke er tidsbegrænset, kan lejer opsige lejemålet efter den tidsfrist, der er angivet i lejekontrakten. Udlejer kan som udgangspunkt kun opsige lejer før tidsfristen i meget få tilfælde (se disse tilfælde i vores artikel om lejelovens paragraf 170). Det kan eksempelvis ske, hvis lejemålet er en ejerbolig eller andelsbolig, som udlejer gerne vil bebo. Udlejer kan kun opsige lejemålet i et sådant tilfælde, hvis udlejer ejede lejemålet ved indgåelsen af lejeaftalen, og hvis udlejer ved opsigelsen ikke ejer andre udlejede boliger.

Såfremt du eller din lejer ønsker at opsige lejemålet, skal det ske skriftligt. Hvis du opsiger lejemålet som udlejer, skal du vedhæfte en begrundelse herfor. Du skal samtidig informere lejer om muligheden for at gøre indsigelse mod din begrundelse.

Legal Desk hjælper dig med lejekontrakten

Hvis du skal udleje din lejlighed, kommer du ikke udenom, at der er en masse regler og love, du først skal gøre dig bekendt med. Heldigvis kan du nemt og billigt lave din lejekontrakt med Legal Desk – så er du sikker på, at der er styr på det juridiske!

Vores formular stiller dig alle de spørgsmål, du skal tage stilling til og på baggrund af dine svar, vil en lejekontrakt – der passer til lige netop dine behov – automatisk blive udarbejdet. Begge parter kan tilmed underskrive lejekontrakten online med MitID.

Klik blot ‘Lav lejekontrakt nu’ for at gå i gang med formularen allerede nu.

Lejekontrakt

Sikrer både lejer og udlejer

Indeholder alle nødvendige punkter

Udfyld og modtag straks

Underskriv digitalt

Alle dokumenter samlet ét sted

Mere end 275.000 tilfredse kunder

Kun 399,-

Inkl. moms

Lav lejekontrakt nu

Spar 2.000,- ift. traditionel advokat

Ofte stillede spørgsmål

.

Hvad er forskellen på udlejning og fremleje?

Hvad er forskellen på en reguleret og ureguleret kommune?

Hvad er forskellen på en småejendom og en større ejendom?

Hvilke typer lejemål findes der?

Hvor meget depositum kan jeg kræve?

Hvor meget forudbetalt leje kan jeg kræve?

Hvordan fastsætter jeg huslejen?

Kan jeg tidsbegrænse lejekontrakten?