En skilsmisse er altid hård for børnene. Derfor er det gældende skilsmissesystem sammensat sådan, at børnenes tarv bliver tilgodeset på bedste vis. Læs her, hvad du kan gøre for dit barn, når du skal igennem en skilsmisse. Legal Desk tilbyder også en samværsaftale, du nemt kan lave hjemmefra.
Kun 499,-
Inkl. moms
Spar kr. 2.000,-
Ift. traditionel advokat
5 - 10 min.
I reelt tidsforbrug
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur
Samværsaftale
Få styr på papirarbejdet på 10 minutter
Sikrer trygge rammer for begge parter
Udfyld og modtag straks
Underskriv digitalt
100% tilfredshedsgaranti
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 499,- Inkl. moms
Spar kr. 2.000,-
Ift. traditionel advokat
5 - 10 min.
I reelt tidsforbrug
Samværsaftale
Få styr på papirarbejdet på 10 minutter
Sikrer trygge rammer for begge parter
Udfyld og modtag straks
Underskriv digitalt
100% tilfredshedsgaranti
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Som en del af Familieretshuset (tidligere Statsforvaltningen) beskæftiger Børneenheden sig med børn i skilsmissefamilier. Børneenheden administrerer siden www.migimidten.dk, der udbyder en række tilbud til børn og forældre.
Børnegrupper er en mulighed for dit barn til at møde andre børn, der også gennemgår en skilsmisse. I børnegrupperne kan dit barn både høre andre børn dele deres følelser og selv dele sine tanker. Børnegrupperne sættes sammen 10 børn ad gangen - så vidt muligt jævnaldrende - og styres af to sagkyndige, der har erfaring med at hjælpe børn med at bearbejde deres følelser. Der afholdes i alt 6 gruppemøder med et mellemrum på en til to uger.
Som forælder bliver du indkaldt til et start- og et slut-møde med de sagkyndige.
Læs mere om børnegrupper og tilmeld dit barn
Hvis I som forældre er uenige om visse omstændighederne ved skilsmissen, kan I få hjælp fra Familieretshuset til at træffe de svære beslutninger. I den forbindelse kan det ske, at Familieretshuset indkalder jeres barn til en børnesamtale. Her vil barnet komme til at tale med en voksen om eksempelvis barnets trives,ønskere og dets holdning til jeres beslutninger.
Hvis dit barn er mindst 10 år gammel, og I enten er skilt eller ved at blive det, kan barnet søge om hjælp hos Familieretshuset. Her kan dit barn bede Familieretshuset om at indkalde jer til et fælles møde. En sagkyndig fra Familieretshuset vil deltage i mødet, hvor I alle tre kan snakke sammen og overveje jeres barns ønsker.
Læs mere om barnets initiativret
Mandag til fredag fra kl. 11 - 16 kan dit barn ringe til børnenes skilsmissetelefon, hvis barnet har det svært. Skilsmissetelefonen er en god mulighed for barnet til at snakke med en sagkyndig om dets tanker, følelser og spørgsmål.
Børnenes skilsmissetelefon: 20 60 05 50
Hvis I søger eller har søgt om hjælp i Familieretshuset, kan jeres barn få tilknyttet en fast kontaktperson, som barnet kan snakke med igennem hele forløbet og betro sig til med de svære følelser og tanker.
Børnebidraget udspringer af den fælles forsørgelsespligt, som I har for barnet. Hvis barnet bor mest hos den ene af jer, kan I aftale, at den anden betaler et månedligt beløb.
Kan I ikke blive enige, kan den ene af jer forpligtes til at skulle betale børnebidrag, der følger nogle faste satser.
Læs mere om børnebidrag og satser
Når I går fra hinanden, skal I beslutte, om barnet skal have adresse hos den ene eller begge forældre.
At barnet har adresse hos jer begge kaldes “delt bopæl”. Hvis I ønsker delt bopæl, kræver det en ekstra registrering af barnets anden adresse i CPR-registret. Det eneste krav til delt bopæl er,at I er enige om det. Ved delt bopæl deles børne- og ungeydelsen mellem jer.
Hvis I er uenige om, hvor barnet skal have bopæl i forbindelse med skilsmissen, skal barnet i løbet af refleksionsperioden på tre måneder blive hos den af jer, der bliver boende i jeres gamle hjem. I løbet af de tre måneder etableres der delt bopæl, og jeres fælles beslutning om barnets bopæl bliver udskudt til udgangen af refleksionsperioden.
Hvis I begge flytter, bliver I nødt til at nå frem til en beslutning om jeres barns bopæl.
Er der vold i hjemmet, skal barnet bo hos den ikke-voldelige forælder.
Udover adresse skal I aftale samværsordning - dvs. hvordan barnet fordeler tiden mellem forældrene. En samværsaftale skaber tryghed for både forældre og barn, og den bør altid have barnets interesser i centrum.
I kan nemt og hurtigt lave en 100 % juridisk gyldig samværsaftale med Legal Desk ved at udfylde vores online formular. Vores formular guider jer sikkert igennem processen, så I modtager en samværsaftale, der på alle måder udfylder jeres behov.
Læs mere om vores samværsaftale her eller gå i gang med formularen med det samme ved at trykke ‘Lav samværsaftale nu’ nedenfor.