Ansættelsesretten kan være svær at finde rundt i, ikke mindst i forhold til hvad der gælder omkring opsigelsesvarsel. Læs her, hvad du skal være opmærksom på og lav selv en skriftlig opsigelse gratis med Legal Desk.
GRATIS
Hos Legal Desk
Spar kr. 250,-
Ift. traditionel advokat
5 min.
I reelt tidsforbrug
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur
Skriftlig opsigelse
Lav og modtag på 5 minutter
Underskriv digitalt
Alle dokumenter samlet ét sted
Få styr på formalia
Digital alt-i-en løsning
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Pris: GRATIS
Hos Legal Desk
Spar kr. 250,-
Ift. traditionel advokat
5 min.
I reelt tidsforbrug
Skriftlig opsigelse
Lav og modtag på 5 minutter
Underskriv digitalt
Alle dokumenter samlet ét sted
Få styr på formalia
Digital alt-i-en løsning
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Opsigelsesvarslet er den periode der går fra tidspunktet, hvor ansættelsesforholdet opsiges af enten medarbejderen eller arbejdsgiveren og frem til den dag, hvor medarbejderen ikke længere skal arbejde for arbejdsgiveren. Opsigelsesvarslet er tit forskelligt fra medarbejder til arbejdsgiver.
Hvis du arbejder mere end otte timer om ugen i gennemsnit, er underlagt arbejdsgivers instrukser og udfører funktionærarbejde, er du sandsynligvis omfattet af funktionærloven. Funktionærarbejde defineres overordnet som handels- og kontorarbejde. Arbejder du med kontorarbejde, køb eller salg, lagerekspedition, teknisk eller klinisk bistandsydelse, arbejdsledelse (tilsyn) i mere end halvdelen af din arbejdstid, hører du altså under funktionærloven.
Hvis du ønsker at opsige dit job, og er ansat som funktionær, er dit opsigelsesvarsel udgangen af måneden, samt den efterfølgende måned. Det betyder, at hvis du siger op d. 8. august, er opsigelsesvarslet frem til d. 30. september. Du kan altså starte på dit nye arbejde d. 1. oktober.
Er du ansat med en prøveperiode på tre måneder, har du, alt efter hvad der står i din ansættelseskontrakt, mulighed for at opsige din stilling med en dags varsel eller med et varsel på 14 dage. Har du et 14 dages varsel, skal du opsige stillingen, inden du har været ansat i 2,5 måned, ellers overgår du til det normale varsel på en måned.
Hvis du er i en tidsbegrænset ansættelse eller har et studiejob, kan du også være ansat som funktionær. Det er alene de ovenstående kriterier der afgør, om du er dækket af funktionærloven.
Hvis du ikke er ansat som funktionær (uanset hvor ofte du får udbetalt løn), finder du dit opsigelsesvarsel i din ansættelseskontrakt eller i overenskomsten, hvis du er omfattet af en sådan. Dette gælder uanset, om du er timelønnet eller månedslønnet.
Hvis du er direktør, finder du også dit opsigelsesvarsel i din ansættelseskontrakt eller direktørkontrakt, som det også kaldes. Varslet ligger normalt i mellem tre og seks måneder og er blevet forhandlet ved din ansættelse.
Du kan som udgangspunkt ikke opsige med øjeblikkelig varsel – ligesom at din chef som udgangspunkt ikke kan fyre dig med øjeblikkelig varsel (medmindre du har misligholdt dit ansættelsesforhold groft. Læs mere om bortvisning her). Det betyder, at du skal møde på arbejde i den tid, som opsigelsesvarslet varer.
Vælger du ikke at dukke op på arbejde efter, at du har indgivet din opsigelse, er der tale om en misligholdelse af ansættelsesaftalen, hvilket kan få retlige konsekvenser for dig, idet din chef kan tage sagen videre i retten.
Når du skal opsige dit job, er det vigtigt, at du (også) gør det skriftligt. På den måde undgår du og din arbejdsgiver konflikter vedrørende vilkårene for opsigelsen. Hvis du ikke laver en skriftlig opsigelse, men udelukkende opsiger mundtligt, kan der opstå misforståelser omkring eksempelvis opsigelsesvarslet, fordi datoen for en mundtlig opsigelse ikke kan dokumenteres på samme måde, som den bliver i en skriftlig opsigelse.
En skriftlig opsigelse bør altid indeholde dato for opsigelse, dato for sidste arbejdsdag, eventuelt din begrundelse for opsigelsen, samt din underskrift.
Som du nok kan læse ovenfor, er der meget, du skal tage højde for, når du siger din stilling op. Det hele bliver dog lidt nemmere, hvis du laver din skriftlige opsigelse med Legal Desk. Det er helt gratis, og vi stiller dig alle de spørgsmål, du bør tage stilling til, så du er sikker på, at du ikke overser noget.
Du kan gå i gang med vores online formular ved at klikke på ‘Lav skriftlig opsigelse’ nedenfor.