Support har åbent man. - tors. kl. 10.00 - 15.00. Chatten er åben 9 - 16.30 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Selskabsstiftelse
dit dokument oprettes ...
10-15
Det tager 10-15 i reelt tidsforbrug

Fordele ved holdingselskab

At vælge en holdingstruktur har typisk en række fordele for selskabets ejere, især skattemæssigt i forbindelse med udbetaling af udbytte og ved frasalg. Her gennemgår vi de økonomiske muligheder der følger med en holdingstruktur.

Hos LegalDesk

Pris: 3.499,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 8.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10-15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvorfor vælge holdingstruktur?

1. Skattefrit udbytte

Vil du trække udbytte direkte ud af dit driftsselskab uden at have et holdingselskab, skal der normalt betales en udbytteskat på 27 % af de første 61.000 kr. (2024) og 42 % på udbytte derover. Vil du derimod trække udbytte fra driftsselskabet og over i holdingselskabet, kan du gøre det skattefrit. For skattefri udlodning af overskud er det dog et krav, at holdingselskabet ejer mere end 10 % af driftsselskabet. Du kan læse mere om udbytte fra holdingselskab her.

2. Skattefrit frasalg

Hvis du som privatperson ønsker at sælge din virksomhed, vil købesummen blive beskattet. Hvis du derimod sælger din virksomhed via holdingselskabets ejerandele i driftsselskabet, kan det gøres skattefrit.

Læs mere om salg af virksomhed her.

3. Udskiftning i ejerkreds

Med et personligt holdingselskab gør det udskiftning i ejerkredsen lettere og billigere. Dels behøver nye ejere ikke betale for opsparet overskud, fordi overskuddet kan flyttes over i holdingselskabet. Dels kræver et opkøb af en medejers ejerandele mindre likviditet, fordi der er mulighed for skattefrit udbytte.

Læs mere om holdingstruktur her.

Rullende kapital

Når du stifter dit drifts- og holdingselskab, kan du benytte metoden der kaldes rullende kapital. Det betyder, at du kan “genbruge” selskabskapitalen fra stiftelse af holdingselskabet til stiftelse af driftsselskabet. Fordelen er her, at du altså ikke behøver at stille 2 x selskabskapital.

Eksempel:
Peter stifter et ApS med formålsbestemmelse som et holdingselskab, og investerer i den sammenhæng 40.000 kr. i selskabet. Peters holdingselskab har nu en selskabskapital på 40.000 kr. Herefter stifter Peter endnu et ApS med formålsbestemmelse som et driftsselskab. Når Peter stifter sit driftsselskab, flyttes selskabskapitalen fra holdingselskabet ned i driftsselskabet. På den måde bruger han den samme selskabskapital på 40.000 kr. to gange. Herefter består selskabskapitalen i holdingselskabet af ejerandelene i driftsselskabet, og selskabskapitalen i driftsselskabet består af de 40.000 kr.

Lån i holdingselskab

Som udgangspunkt må der kun ydes aktionærlån (lån fra selskabet til selskabets ejere/ledelse), hvis der er tale om et lån fra et datterselskab til moderselskabet. Der kan altså godt lånes penge fra et driftsselskab såfremt, at holdingselskabet, der lånes penge til, også kategoriseres som driftsselskabets moderselskab, og at lånet ydes i forretningsøjemed. Vær opmærksom på at et holdingselskab ikke altid er et moderselskab og omvendt.

Læs mere om definitionerne af moder- og datterselskaber her

 

 

Faste opgaver i et holdingselskab

Med to selskabsstiftelser følger der naturligvis også en dobbelt administrativ og økonomisk byrde. Den administrative byrde består i, at der skal føres regnskab for hvert af de to selskaber. Da der reelt ikke er nogen drift i holdingselskabet, er det dog som regel en mindre byrde i praksis.

Den økonomiske byrde består helt enkelt i, at der skal betales for selskabsdokumenter til begge selskaber, ligesom Erhvervsstyrelsen kræver et registreringsgebyr for hvert enkelt selskab.

Du kan dog holde omkostningerne på et minimum ved at oprette selskabsdokumenterne online frem for ved en advokat. Legal Desk tilbyder at sørge for hele registreringen, så du kan koncentrere dig om indholdet i dine selskabsdokumenter. Dem laver du ved at udfylde vores formular, hvori vi stiller dig en række spørgsmål. Du kan bevæge dig frem og tilbage mellem dine svar, og først når du er tilfreds går du videre til betaling. Så snart betaling er gennemført, får du tilsendt alle selskabsdokumenter, som kan underskrives med MitID.

Opret dit holdingselskab her

For hvert af disse selskaber, skal der føres regnskab. Når du både stifter et holding- og et driftsselskab, er der altså to selskaber, der skal føres regnskab for. Afhængigt af hvilken selskabsform, du vælger, er der forskellige krav til hhv. revision og årsregnskab. I alle kapitalselskaber skal der udarbejdes et årsregnskab. 

Få holdingselskab + driftsselskab i dag

Opret drifts- og holdingselskab hos Legal Desk, og hold stiftelsesomkostningerne på et minimum. Udfyld formularen og modtag straks dine selskabsdokumenter, klar til digital underskrift. Det tager typisk 10-15 minutter fra start til slut. Vi sørger for registrering hos Erhvervsstyrelsen og bekræfter selskabskapitalen. Det er nemt, hurtigt og sikkert – vi hjælper dig hele vejen.

Selskabsstiftelse

Få driftsselskab og holdingselskab i én samlet pakke nemt og hurtigt

Inkl. vedtægter, ejerbog og kapitalbekræftelse

Hurtig registrering

Vi hjælper dig hele vejen

Benyttet af mere end 60.000 selvstændige

Vi stifter over 22% af landets anpartsselskaber

Kun 3.499,-

Ekskl. moms

Opret drift- og holdingpakke

Spar 8.000,- ift. traditionel advokat

Ekskl. obligatorisk gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670,- pr. selskab