Hvis I er ugifte samlevende, vil I ikke arve efter hinanden, uanset hvor lang tid I har boet sammen. Hvis I ønsker at arve efter hinanden og samtidig sikre jeres fællesbørn, bør I lave et testamente. Du kan læse mere om reglerne her og oprette et testamente med Legal Desk, hvis du ikke har gjort det endnu.
Kun 649,-
Inkl. moms
Spar kr. 3.500,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur
Testamente
Tag kontrol over din arv
Få styr på papirarbejdet på 10 minutter
Udfyld og modtag straks
Vi hjælper dig hele vejen
100% tilfredshedsgaranti
Mere end 230.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Legal Desk benyttes af over 230.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Kun 649,-
Inkl. moms
Spar kr. 3.500,-
Ift. traditionel advokat
10 - 15 min.
I reelt tidsforbrug
Testamente
Tag kontrol over din arv
Få styr på papirarbejdet på 10 minutter
Udfyld og modtag straks
Vi hjælper dig hele vejen
100% tilfredshedsgaranti
Mere end 230.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Ugifte samlevende betyder, at I bor sammen som et par, men at I ikke er gift. Derudover vil det at have fællesbørn sige, at I har børn sammen, som I begge er forældre til.
Hvis disse forhold ikke passer til jer, eksempelvis hvis I har særbørn og ikke fællesbørn, kan I læse om andre typer testamenter for ugifte samlevende her.
Hvis I ikke laver et testamente, vil førstafdødes arv kun gå til vedkommendes barn, og længstlevende vil ikke modtage noget. Barnet vil være en universalarving, da vedkommende arver hele førstafdøde samlever efterladte formue. Hvis arvingen er mindreårig, vil hele arven blive sat ind på en spærret forvaltningskonto. Dette kan bl.a. betyde, at den længstlevende samlever må fraflytte den fælles bolig for at kunne udbetale arven til arvingen/arvingerne.
Et testamente for ugifte samlevende med fællsbørn er typisk gensidigt begunstigende. Det betyder, at I som samlevende vil begunstige hinanden mest muligt, og at I dermed sikrer hinanden bedst muligt.
Hvis en af jer afgår ved døden, vil den længstlevende samlever med et gensidigt testamente modtage 7/8 (87,5 %) af arven efter den førstafdøde samlever, mens jeres fællesbørn vil arve mindst muligt – samlet 1/8 (12,5 %). Det betyder, at den længstlevende samlever vil have bedre økonomiske muligheder for at kunne blive i den fælles bolig m.v. og tage vare på jeres fællesbørn.
Eksempel: Mikkel og Mette bor sammen og har tre fællesbørn (Oliver, Anne og Martin). Uanset hvem der først går bort, vil den længstlevende samlever arve mest muligt, mens børnenes arv vil blive begrænset mest muligt (tvangsarv).
█ Længstlevende: 87,5%
█ Oliver: 4,16%
█ Anne: 4,16%
█ Martin: 4,16%
Dette er den almindelige måde at lave gensidige testamenter på, og I vil på denne måde kunne sikre hinanden økonomisk, da den længstlevende samlever herved vil arve mest muligt.
Når den længstlevende samlever afgår ved døden, vil I kunne vælge, hvordan arven efter denne skal fordeles. I vil kunne se konsekvenserne af jeres valg af arvefordelingen direkte i formularen med det samme, når I laver jeres testamente.
Det betyder, at arven efter den længstlevende samlever bliver delt ligeligt mellem jeres fællesbørn (hvilket også er udgangspunktet i arveloven).
Eksempel: Mikkel og Mette bor sammen og har tre fællesbørn (Oliver, Anne og Martin). Uanset hvem der bliver længstlevende samlever (dør sidst) af Mikkel og Mette, vil arven blive delt mellem Oliver, Anne og Martin med lige meget til hver (1/3).
█ Martin: 33,3%
█ Oliver: 33,3%
█ Anne: 33,3%
Det betyder, at arven efter den længstlevende samlever skævdeles mellem livsarvinger, således af nogle livsarvinger bliver begrænset til deres tvangsarv, mens andre arver mere.
Eksempel: Mikkel og Mette bor sammen og har tre fællesbørn (Oliver, Anne og Martin). Uanset hvem der bliver længstlevende (dør sidst) af Mikkel og Mette, vil arven blive delt mellem Oliver, Anne og Martin, men arven bliver delt, så Martin udelukkende arver sit tvangsarvelod, mens Oliver og Anne deler resten af arven med lige meget til hver.
█ Martin: 8,3% (tvangsarv)
█ Oliver: 45,8% (halvdelen af resterende arv)
█ Anne: 45,8% (halvdelen af resterende arv)
For et testamente gælder der nogle forskellige regler, der skal opfyldes for, at det bliver gyldigt, når først det er udarbejdet. Testamentet kan enten blive gyldigt som et notartestamente, et vidnetestamente eller et nødtestamente. Indholdet er ikke relevant for hvilket testamente, der er tale om – det er udelukkende måden, hvorpå det underskrives, der er vigtig:
Underskriver I testamentet foran en notar, bliver testamentet gyldigt som et notartestamente. Det betyder rent praktisk, at I skal vente med at underskrive jeres testamente indtil, at I er hos notaren. Du kan læse mere om, hvordan I får en tid hos notaren, og hvad I skal medbringe, i vores artikel om, hvordan du underskriver foran en notar.
Underskrives testamentet foran to testamentevidner, er der tale om et vidnetestamente. Der er strenge krav til, hvem der kan være testamentevidner – det kan du læse mere om i vores artikel om vidnetestamenter.
Befinder du dig i en situation, hvor du er i overhængende fare for at miste livet eller en anden akut situation, kan du selv underskrive testamentet og lave det, der hedder et nødtestamente. Du kan læse mere om nødtestamenter her.
Du kan spare penge, tid og besvær ved at få lavet dit testamente online med Legal Desk, i modsætning til at få det lavet af en traditionel advokat. Alt, hvad du skal gøre, er at bruge 10 minutter på at udfylde vores formular, og så modtager du straks dit testamente – klar til underskrift.
Hos Legal Desk anbefaler vi, at du laver et notartestamente, og derfor er det også den eneste form for testamente, vi tilbyder. Du kan læse mere om, hvordan du bruger notar her.
Du kan gå i gang med dit testamente med det samme ved at klikke ‘Lav testamente nu’ nedenfor.