Et opsigelsesvarsel er en periode, fra en medarbejder opsiger sin stilling eller bliver opsagt af sin arbejdsgiver, til medarbejderen rent faktisk stopper med at arbejde. Vi forklarer mere om opsigelsesvarsler her, hvor du også kan lave en skriftlig opsigelse helt gratis.
GRATIS
Hos Legal Desk
Spar kr. 250,-
Ift. traditionel advokat
5 min.
I reelt tidsforbrug
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur
Skriftlig opsigelse
Lav og modtag på 5 minutter
Underskriv digitalt
Alle dokumenter samlet ét sted
Få styr på formalia
Digital alt-i-en løsning
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Legal Desk benyttes af over 275.000 virksomheder, selvstændige, private og samarbejdspartnere!
Pris: GRATIS
Hos Legal Desk
Spar kr. 250,-
Ift. traditionel advokat
5 min.
I reelt tidsforbrug
Skriftlig opsigelse
Lav og modtag på 5 minutter
Underskriv digitalt
Alle dokumenter samlet ét sted
Få styr på formalia
Digital alt-i-en løsning
Mere end 275.000 tilfredse kunder
100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur*
Et opsigelsesvarsel er en periode, typisk et givent antal måneder, hvor en medarbejder der har sagt op eller er blevet opsagt, stadig skal varetage sin stilling. Opsigelsesvarslet giver på den måde både medarbejderen og arbejdsgiveren mulighed for at finde henholdsvis et nyt job og en ny medarbejder inden for perioden.
Længden på opsigelsesvarsler varierer, alt efter om medarbejderen selv opsiger sin stilling, eller om det er arbejdsgiveren, der opsiger medarbejderen. Typisk vil opsigelsesvarslet dog være angivet i medarbejderens ansættelseskontrakt.
Hvis medarbejderen selv opsiger sin stilling, har medarbejderen oftest et opsigelsesvarsel på en måned. Med et opsigelsesvarsel på en måned, skal medarbejderen arbejde fra opsigelsesdatoen til og med udgangen af den efterfølgende måned.
Eksempel: Luna opsiger sit job den 22. maj og har et opsigelsesvarsel på en måned, hvilket betyder, at Luna skal arbejde til og med den 31. juni.
Hvis det derimod er arbejdsgiveren, der opsiger medarbejderen, er der stor forskel på opsigelsesvarslet alt efter, hvilken stilling og arbejdsplads der er tale om. De faktorer, der typisk bestemmer længden for den enkelte medarbejder, er følgende:
Medarbejderens anciennitet, det vil sige antallet af år, medarbejderen har varetaget stillingen
Medarbejderens ansættelsesvilkår, det vil sige, om medarbejderen er overenskomstdækket, omfattet af funktionærloven eller ansat som timelønnet
Om der er tale om fritstilling, suspension eller bortvisning
Som udgangspunkt bør man altid udarbejde en skriftlig opsigelse, uanset om man som medarbejder selv opsiger sin stilling, eller man som arbejdsgiver opsiger en medarbejder. Med en skriftlig opsigelse er der nemlig klarhed om opsigelsesdatoen og begrundelsen for opsigelsen (hvis der er tale om en afskedigelse af en medarbejder), samt dokumentation på at opsigelsen er leveret og accepteret i form af underskrift fra arbejdsgiver og medarbejder. Hos Legal Desk kan du udarbejde en skriftlig opsigelse både, hvis du selv skal sige et job op, eller hvis du skal opsige en medarbejder.
Læs mere om skriftlig opsigelse fra medarbejder
Læs mere om skriftlig opsigelse fra arbejdsgiver (kommer snart)